Aviseringar
Rensa alla

Ändrad färg på honung


Ämnesstartare

Har sådan här eldorado honung (i burk) som egentligen är senapsfärgad men nu har det bildats ett mörkt, sirapsfärgat lager över honungen
Antar att det är sockret som åkt upp? men aldrig sett något liknande förut. Någon som vet varför det har blivit såhär? vill typ inte öppna burken förrän jag vet vad som hänt.


   
Citera
Ämnesstartare

Förstörd tycker jag honung är bara om den tagit åt sig vatten och börjat jäsa, då blir det ett halvflytande skikt överst.

men kan man äta lr?!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

ifall honungen blivit ljusare och kornig betyder det bara att den håller på att kristallisera sig och då kan man antingen värma den för att smälta kristallerna, eller göra "creamed honey" där man vispar honungen för att slå sönder kristallerna till en tjock men flytande massa.

kristalliserad honung kan innehålla  både fast och flytande honung. ifall honungen har separerat sig i två tydligt åtskilda skikt betyder det att produkten inte består av ren honung. den kan vara utspädd med maltsirap eller annan sötning/konsistensgivare. hur det påverkar hållbarhetstiden vet jag inte, men tror att skiktningen kan fixas genom att värma upp den.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

durga: ifall honungen har separerat sig i två tydligt åtskilda skikt betyder det att produkten inte består av ren honung. den kan vara utspädd med maltsirap eller annan sötning/konsistensgivare.

Tumme upp står dock att det bara innehåller honung. Det övre skiktet smakade dock mer sirap än honung så det du skriver kan nog stämma.

durga: hur det påverkar hållbarhetstiden vet jag inte, men tror att skiktningen kan fixas genom att värma upp den.

Tror att det blir så på grund av för varm temperatur... Så rörde om i den och la den i kylskåpet. gillar ändå hård honung mer än geggig & äckligt söt


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

somomjagbryrmig: Tror att det blir så på grund av för varm temperatur... Så rörde om i den och la den i kylskåpet. gillar ändå hård honung mer än geggig & äckligt söt

bra! ett tips är att använda degkrokarna som går till elvispen för att röra om med, de är bra på att slå sönder honung och annat segt gojs. såhär brukar de se ut (de flesta elvisp-ägare har enligt mina omfattande enkätundersökningar ingen aning om vad de ska användas till):

8873858826270.jpg


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

durga:

bra! ett tips är att använda degkrokarna som går till elvispen för att röra om med, de är bra på att slå sönder honung och annat segt gojs. såhär brukar de se ut (de flesta elvisp-ägare har enligt mina omfattande enkätundersökningar ingen aning om vad de ska användas till):

8873858826270.jpg

tack, har dem dock hos min pappa eftersom jag bor i studentlägenhet & knappt har några köksredskap :/

Enda jag vet om den, förutom det du skrev nu, är att de funkar utmärkt för att vispa grädde (går ej med de andra)


   
SvaraCitera