Forumet - Ännu en IP-lag

Ännu en IP-lag

2013 0 20
Vad tror ni om det här då ungdomar, det senaste från Amerikat :

http://www.journalisten.se/kronika/29684/lagen-som-hotar-spraenga-soender-intern...

"Facebook och Twitter kommer inte längre att släppa igenom film- och musiklänkar, och Youtube kommer inte att tillåta att de överhuvudtaget laddas upp av privatpersoner."

"Användargenerering som kommersiell idé utplånas. Och den som tror att jag överdriver riskerna ska veta att den amerikanska skivindustrin redan gett myndigheterna en lista över vilka man allra först vill ge sig på, och den toppas, jämte torrentsajter som The Pirate Bay, av ryska Facebook och en sajt som är till för att människor ska få kontakt med sina gamla skolkamrater."

"Michael O’Leary, högsta hönset i USA:s filmlobby (givetvis inbjuden), stod inför politikerna och inte bara berömde lagen utan avfärdade kritiken mot den med denna huvudlös retorik:”Internet fungerar faktiskt fortfarande i Iran och Kina.”"

"Ipredlagen kom till under samma ovetenskapligt skeva lobbytryck i Sverige som Digital Economy Act gjorde i Storbritannien och som Protect IP Act nu gör i USA, där tech-industrin –som har mest medel för att anlägga moteld – spenderat 203 miljoner kronor på lobbying sedan 2010, att jämföra med nöjesindustrin som lagt det tiodubbla, ofattbara två miljarder kronor."

"media i åratal underlåtit att kontrollera copyrightlobbyns uppräknade skräcksiffror, och att det just nu – bortsett från en stark Expressenledare i söndags – är knäpptyst om denna drakoniska nya USA-lag som mallats efter kinesisk internetcensur och som, om den införs, kommer att lägga grunden för ett diktatoriskt filter i hela mänsklighetens sociala vardag."

Målar Kjell upp en skräckbild av mardrömslika konsekvenser, eller är det en gång för alla bevisat att världen styrs av idioter?

Borde naturligt urval gälla för företag och nöjesindutrin precis som överallt annars?

Bör vi ligga vakna om natten när man i representatnshuset i ett av världens mest inflytelserika länder tar diktaturer med internetcensur som bra exempel på hur piratkopiering bör skötas? Att lobbyisterna lägger beslag på vår vardag och spelar maffia när man ska dra dem inför rätta, för visst, du kan ju gå till rätten med det här om du har lust, men de kan betala folk för att förhala målet i 5 år och under tiden se till att folket som försöker dra dem till rätta inte får några lån eller arbete.
Eller så kan du settla för 5 mille och släppa målet helt.

Vad säger Um?

Spana också in:

Miceparade:

Å andra sidan sitter inte vanligt folk på darknets.


Jodå, det är väldigt mycket folk som nyttjar darknets/graynets á TOR och I2P.

Jag förstår att de måste tjäna pengar, men jag kan ju garantera att inte en käft kommer att köpa deras musik, film eller gå på bio om det är så att man tvingas till det. Förstår inte detta retarderade problem, vad är det som är så svårt med att utveckla t.ex en mjukvarulösning för att enkelt streama film? Netflix är ju t.ex en utav de största och mest populära hemsidorna on teh netz, det borde ju ge dem en hum..

Men men, när det kommer ny teknik och nya lösningar som nöjesbranschens representanter och samhället i stort inte förstår så måste den stävjas. Gud förbjude folk som tror att internet är till för någonting annat än kommersiella intressen.
Och att man ens ska behöva sitta på darknets, att man ska behöva gömma sig är f.ö åt helvete.

Sen är det väl också hela grejen med att USA sitter på skitmycket folk, monstruös ekonomi och är hem till de som äger majoriteten av allt och gömmer sig bakom ordet demokrati när det ju som vi alla vet inte gäller allt som har med pengar att göra.

Dooom, etc.
massgrav:

Problemet med alla dessa kostymnissar är att de helt missar hur internet är uppbyggt. Det går inte bara att implementera en berlinmur mitt i vad som idag kallas för internet.


Men när 90% av all datatraffik går till ett fåtal företags hemsidor så kan man anta att det kommer göra en ganska stor skillnad för mångas surfande i varje fall.
Dan_the_ironman:

Men när 90% av all datatraffik går till ett fåtal företags hemsidor så kan man anta att det kommer göra en ganska stor skillnad för mångas surfande i varje fall.


Det är också det som är det sköna med internet och dess struktur. Försvinner en site kommer det alltid finnas någon som dyker upp som ersättare.
massgrav:

Det är också det som är det sköna med internet och dess struktur. Försvinner en site kommer det alltid finnas någon som dyker upp som ersättare.


Internet som det var har ju rubbats ganska mycket av jättarna. Jag betvivlar starkt att det kommer någon ny youtube eller att någon konkurerar ut fb etc.
massgrav:

Vänd på steken. Givetvis kommer tider förändras, fokus kommer skifta och nya aktörer kommer in på spelplanen. Vad är myspace idag? altavista, yahoo, spray?


jättarna har ersatts av andra som alla säljer ut sig totalt.

Det jag menade var att det skulle komma upp någon bara för att denna lagen kom.