Forumet - Ännu en viktig moderat blir sverige"demokrat"

Ännu en viktig moderat blir sverige"demokrat"

9064 0 73
Tvåtusentvå var året. Då gick den moderata fd riksdagsledamoten Sten Andersson över till Sd, efter interna bråk rörandes hans rasistiska åsikter. Nu flyttar ännu en viktig högerpolitiker över till fascisternas led.
Stellan Bojerud, heter han. Tidigare utpekad som nationalsocialist i forskaren Tobias Hübinettes sammanställning över dåtida och samtida, svenska nationalsocialister och deras beundrare. Inget som moderaterna hade något problem med, tydligen. Men personer med den typen av åsikter, hade de knappast problem med under Hitlers dagar heller.

Stellan har sannerligen en ganska imponerande meritlista. Något grisaborstpartiet (Sd) kan glädja sig åt;

- Svensk arméofficer av överstelöjtnants grad
- Militärhistoriker
- Huvudlärare inom militärhistorie vid försvarshögskolan
- Forskare vid försvarshögskolan
- Blev 1983 befodrad till major
- Ledamot av Kungliga Krigsvetenskapsakademien
- Författare till boken "Livstidslögnen" (bok rörande en spionorganisation, ledd av en kommunist från norrbotten)
- suppleant i riksdagen i fyra år
- Kommunfullmäktigeledamot för Moderaterna i Sundbyberg

http://sv.wikipedia.org/wiki/Stellan_Bojerud

http://sd-kuriren.se/

Det här är helt klart ett av moderaternas tyngre kort i Stockholmsdistriktet, som nu sitter i klorna hos grisaborstpartiet. Vad tror du fascisterna kan tjäna på detta?
Kan de kanske lyckas skaffa sig en till synes seriös försvarspolitik?
Kan det räcka för att partiet ska slå igenom i Stockholm?
Varför tror du moderaterna har så stora problem med avhopp till just Sd?

Diskutera [mad]
McLuver:

Moderater är också svin.


Nej Moderater är inte svin. Nvm nog om off topic. Stellan Bojerud är in te ändå en av mina favoriter har tidigare sagt att han är nationalsocialist etc. Är förvånad att han fortfarande är med i moderaterna ändå, men men lika bra att han försvinner ifrån moderaterna så att unga nya kan ta hans position :)

Spana också in:

Rosa Luxemburg:

Varför tror du moderaterna har så stora problem med avhopp till just Sd?

Diskutera [mad]


Människor som inte pallar att de sopat undan sin konservativism. Plus att han inte verkar vara så himla högt uppsatt. Dessutom finns det främlingsfientliga i alla partier idag, när miljöpartiet bildades hoppade många över till mp, när pp bildades har många hoppat över dit, nu är sd på kartan och nu hoppar många över dit. Var nyligen en artikel om en kille som bytte från M till SD men som hoppade av SD och sa att de var rasister.
Lille_Marx:

På vilket sätt är schimpansen en människoapa?


Eh, okej? Det var ju också ett svar...

Fascismen är ju en nationalkollektivistisk ideologi som tar avstånd från framförallt liberalism och konservatism. Så på sätt och vis har den mycket gemensamt med kommunismen.

Men jag vet inte om SD är uttalat fascistiska? Man kan inte bara ta ett begrepp, vilket man vill, och tycka att men jo, det där partiet är nog sådana. Då kan jag lika gärna påstå att socialdemokraterna är anarkister, kristdemokraterna är kommunister och miljöpartisterna är förmodligen nudister... [tard]
herr_nilsson:

Fascismen är ju en nationalkollektivistisk ideologi som tar avstånd från framförallt liberalism och konservatism. Så på sätt och vis har den mycket gemensamt med kommunismen.


Ja, fascism har likheter med kommunism, synikalism etc, motsatser attraherar varandra. Vi kommunister (även anarkister) är ju som bekant fascismens största fiende och är de enda som varit förmögna att besegra fascisterna och nazisterna.herr_nilsson:

Eh, okej? Det var ju också ett svar...


Det var ett vridet svar på en vriden fråga. Nazism är inte bara ett ord utan även en ideologi, och SD: s politik passar mycket, mycket bra med den ideologin.
Lille_Marx:

de enda som varit förmögna att besegra fascisterna och nazisterna


Eh, va? Jaha... Jag är inte så säker, är inte Kina på väg mot något som liknar Fascism? Fascisterna eftersträvade nationalism och statligt kontrollerade vinstdrivande företag. Det känns mer som att kommunism och fascism går hand i hand till altaret lite sådär kärleksfullt. [love]
Lille_Marx:

de enda som varit förmögna att besegra fascisterna och nazisterna


Ambigous, eller vad säger man, det är verkligen att ta sig vatten över huvudet. Förövrigt ogillar jag alla former av totalitära ideologier, så jag vill inte ge mig in i en diskussion om vilken vidrig ideologi som är bäst. Fascism, kommunism eller kapitalism. De är alla lika illa.