Forumet - Äntligen har man erkänt forskninsfusket

Äntligen har man erkänt forskninsfusket

834 0 36

Spana också in:

Erik112:

Och vad har man för glädje av att fotska i matte?


Eh? Tja, på SU är det en del som forskar i sådan matematik som krävs för tomografi, dvs. det man använder när man magnetröntgar .

Sedan finns det ju tillämpningar inom kryptologi. Häromveckan var jag på ett föredrag om neurala nätverk, som i detta fall användes i mätutrustning för att mäta blodsockret (för diabetiker).
Erik112:

Vad hjälper det i dagens fördävade värld, dät människor dör i U länder p g a omoraliska forskare?


Eh? Moralska forskare är väl alltid bra att ha?
Det finns ju klara tillämpningar, (gps-systemet t.ex) mm. Så kom inte och säg att det inte hjälper!

Jag menar, hur hade du tänkt hjälpa någon i utlandet? Skicka pengar dit? Över vilken krypterade förbindelse då?

Eller åka dit? Tja, vad navigerar man då med, om inte en gps?

Det är ignorans som är roten till ondska, skulle jag säga...
Erik112:

Erik112


Helvete vad du ska hålla på. Du klagar på forkning om MATTE? Istället för att påstå att det är forskares fel att folk dör i U-länder, så kan du för i helvete göra något åt saken själv istället för att klaga på andra?

Varför utbildar inte du dig till forskare, flyttar ner till bangladesh och gör allt du kan för att de ska få bättre liv där, istället för att sitta inne här och klaga på forskare som arbetar med det de är intresserade av?

Sen att du verkar vara kristen gör ju inte saken bättre då kristendomen går ut på att lära människor påhittade historier, medan forskning går ut på att lära sig mer av den värld vi lever i.

Innan du börjar klaga på många oskyldiga forskare som gör det dem är intresserade av, så kan du ju klaga på alla helt meningslösa jobb inom kyrkan som endast går upp på att lära folk smörja. Dom gör mindre för U-länderna (och allt annat) än forskarna kan jag iallafall säga dig.

Och nej, jag har inget emot troende. De jag har något emot är troende som klagar på vetenskapen.