Aviseringar
Rensa alla

Äpple och banan i samma påse - svart banan!!


Ämnesstartare

Har du tänkt på varför bananen blirsvart i påsen?

-> Det är så att äpplen avger etylengas som kan påskynda bland annat bananers, avokadons och sharonfrukters mognad! Är de omogna kan du alltså ha de i en påse tillsammans med ett äpple över dagen.

Andra frukter som också avsöndrar etylengas är:
- Aprikoser, meloner, plommon, persikor, nektariner, papaya, passionsfrukt, päron och tomater.

Grönsaker som däremot inte mograr bra av etylengas är:
- gurka och squasch, som blir gula, bruna och sega i konsistensen.
- Dill och morötter får bitter smak.
- Sallad och purjolök blir gul och vissen.
- Bananer, nektariner, persikor och päron är också känsliga för etylengas och mognar mycket snabbt tillsammans med starka etylengasavsöndrare.

[wink]

Image


   
Citera

Nej såhär är det inte alls, det är Gud som gör det!!! [mad][mad][mad][mad] Sluta veta om en massa saker!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Källa på det?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

[confused]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Mognar småflickor om man stopper in dem i en påse med äpplen?


   
SvaraCitera

Min banan ligger i samma skål som 3 fula äpplen. [sad]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Jag brukar aldrig blanda äpple och banan i påsen längre. Om bananen går sönder så vill man ju inte ta i äpplet.


   
SvaraCitera

Sånt visste jag när jag var typ 10 [no-no]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Tråden låst på grund av inaktivitet


   
SvaraCitera