Forumet - Är åldern enbart en siffra i vänskapliga förhållanden?

Är åldern enbart en siffra i vänskapliga förhållanden?

1168 0 11
När man talar om åldersskillnader i förhållanden brukar man nämna att åldern enbart är en siffra. Detta gäller väl i första ledet kärleksförhållanden? Hur är det med förhållanden där ingenting annat än vänskap delas?

I helgen lärde jag känna en mycket trevlig flicka under tiden jag satt och läste min tidning vid en lekpark. Adelina som vi kan kalla henne för är född 2004, alltså några år yngre än mig.

Jag skulle beskriva vår vänskap som den bästa hittills. Trots att Adelina enbart är 10 somrar är hon otroligt mogen för sin ålder, och vi delar en massa intressen.


Nu till det lilla dilemmat som givetvis har uppstått:

Hur ska jag och Adelina kunna umgås utan att människor blir misstänksamma? Det största problemet i vår vänskap är Adelinas föräldrar som säkerligen inte hade varit trygga med mig i Adelinas umgängeskrets.

Hur hade ni gjort i mitt fall?

Adelina frågade om jag ville följa med hem till henne och titta på hennes kaniner igår. Jag visste inte hur jag skulle svara. Självklart ville jag det, men situationen som uppstår när hennes föräldrar får syn på mig går ju liksom att förutspå!

I dagens samhälle får man inte ens titta på en unge innan man bli pedofilstämplad, som ni säkert vet. Jag är väldigt förvirrad just nu och vet inte riktigt hur jag skall göra, och därför vänder jag mig till er för hjälp!

Hur ska mitt och Adelinas vänskapliga förhållande kunna fortlöpa? En idé jag fick förut är att jag utger mig för att vara Adelinas nya lärare i skolan, men sådant kollar väl föräldrar upp? Och lärare gör väl sällan hembesök överhuvudtaget.


Tack på förhand för all tänkbar hjälp i detta, endast seriösa svar tack!


Adelina heter egentligen något annat
Senast ändrad 6 Aug 2014, 06:52 av Zymba

Spana också in:


Nikushimi: En sak som kan va bra att veta är ju hur gammal du själv är.
Jag vill inte gå ut med min ålder här.


Nikushimi: Även i förhållanden ska de finnas åldersgränser.
Utöver de gränser som redan finns idag?Ladybird: Så är du äldre än 12, max 13 borde du verkligen hålla dig borta. Bara creepy av dig om du är äldre.
Får man fråga vad som har format ditt synsätt? Eller är det ett känsligt ämne?