Aviseringar
Rensa alla

Är åldern enbart en siffra i vänskapliga förhållanden?


Ämnesstartare

När man talar om åldersskillnader i förhållanden brukar man nämna att åldern enbart är en siffra. Detta gäller väl i första ledet kärleksförhållanden? Hur är det med förhållanden där ingenting annat än vänskap delas?

I helgen lärde jag känna en mycket trevlig flicka under tiden jag satt och läste min tidning vid en lekpark. Adelina som vi kan kalla henne för är född 2004, alltså några år yngre än mig.

Jag skulle beskriva vår vänskap som den bästa hittills. Trots att Adelina enbart är 10 somrar är hon otroligt mogen för sin ålder, och vi delar en massa intressen.

Nu till det lilla dilemmat som givetvis har uppstått:

Hur ska jag och Adelina kunna umgås utan att människor blir misstänksamma? Det största problemet i vår vänskap är Adelinas föräldrar som säkerligen inte hade varit trygga med mig i Adelinas umgängeskrets.

Hur hade ni gjort i mitt fall?

Adelina frågade om jag ville följa med hem till henne och titta på hennes kaniner igår. Jag visste inte hur jag skulle svara. Självklart ville jag det, men situationen som uppstår när hennes föräldrar får syn på mig går ju liksom att förutspå!

I dagens samhälle får man inte ens titta på en unge innan man bli pedofilstämplad, som ni säkert vet. Jag är väldigt förvirrad just nu och vet inte riktigt hur jag skall göra, och därför vänder jag mig till er för hjälp!

Hur ska mitt och Adelinas vänskapliga förhållande kunna fortlöpa? En idé jag fick förut är att jag utger mig för att vara Adelinas nya lärare i skolan, men sådant kollar väl föräldrar upp? Och lärare gör väl sällan hembesök överhuvudtaget.

Tack på förhand för all tänkbar hjälp i detta, endast seriösa svar tack!

Adelina heter egentligen något annat


   
Citera
Ämnesstartare

😀 


   
SvaraCitera
reben

nej 


   
SvaraCitera
tbfhno

Berätta bara som det är och hoppas att dom förstår, ditt inlägg är en bra början! 


   
SvaraCitera

Galen


   
SvaraCitera
Vince

Hur brukar en storebror och en lillasyster bete sig tillsammans om de har väldigt god vänskap? Något sådant är ju inte alls konstigt. Det här är ju ett liknande fall. Så är du säker på att du har något att oroa dig över?


   
SvaraCitera

Falafel


   
SvaraCitera

En sak som kan va bra att veta är ju hur gammal du själv är. Förövrigt så köper jag ej de där med att åldern enbart är en siffra och jag tycker ej att en 10åring och en vuxen person passar ihop om man säger så.

Även i förhållanden ska de finnas åldersgränser. 


   
SvaraCitera

Det beror på hur gammal du är! När man pratar om åldrar runt 10 spelar åldern större roll än om vi hade pratat om 40 åringar. Så är du äldre än 12, max 13 borde du verkligen hålla dig borta. Bara creepy av dig om du är äldre.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Nikushimi: En sak som kan va bra att veta är ju hur gammal du själv är.

Jag vill inte gå ut med min ålder här.

Nikushimi: Även i förhållanden ska de finnas åldersgränser.

Utöver de gränser som redan finns idag?

Ladybird: Så är du äldre än 12, max 13 borde du verkligen hålla dig borta. Bara creepy av dig om du är äldre.

Får man fråga vad som har format ditt synsätt? Eller är det ett känsligt ämne?


   
SvaraCitera
b1son

sry du får nog tyvärr stå ut med begränsningarna som din ålder osv utgör här


   
SvaraCitera
Exner

Du kan starta enskild firma för barnpassning.


   
SvaraCitera