Forumet - Är Alliansen orsaken till SD:s framgång?

Är Alliansen orsaken till SD:s framgång?

2479 0 28
Innan vi börjar vill jag säga att jag absolut inte har några källor, utan detta inlägg bygger jag endast på spekulationer och skall inte ses som en bestämd anklagelse. Jag vill också säga att diskussioner kring huruvida mångkultur är möjligt överhuvudtaget vänligen hänvisas till den officiella SD-tråden. Detta är alltså främst en tråd mellan oss som inte röstar på SD som handlar om skillnaden mellan blocken och där SD inte är ett möjligt alternativ.

Sitter och spekulerar lite helt i min okunskap om SD:s explosionsframgång, och jämför med deras förutsättningar under förra valet då de inte fick mer än 1,49%, och 2002 - ett år efter 9/11 fick de ännu mindre. Vad har egentligen gjort svenskarna mer trötta på invandrare och rädda för islam idag än sist? Utrikespolitiskt sett har det ju inte blivit någon ny motsvarighet till 9/11. Har islam fått mer inflytande i Europa under de fyra senaste åren, har vi smittats av de främlingsfientliga strömmar som svävar omkring i Europa eller har SD äntligen lyckats bli tillräckligt rumsrena? Eller kan det rentav ha med Sveriges regeringsskifte att göra? Det hinner ju sällan hända så mycket på fyra år, men en vanlig orsak är ju att man först inte riktigt har lärt känna tillräckligt många invandrare i kombination med att man sedan någon gång blir utsatt för någon slags förnedring av invandrare och lägger märke till deras ökade brottsstatistik.

Socialdemokraterna hade en ganska generös invandringspolitik där man satsade betydligt mer skattepengar på invandrarna, där man kanske tog in lite väl många mot slutet av sin mandatperiod. Sedan tog Alliansen över och drog in på dessa skattepengar - kan det ha varit en orsak till att de som fått asyl direkt innan valet inte satsades lika mycket på för att integreras? Dock drog de inte åt gränserna, utan släppte in ungefär lika många invandrare som tidigare, men fortsatte sin linje med skattesänkningen, och först nu har SD en stor chans att komma in i riksdagen. Alla vet ju att invandrare som inte får hjälp att integreras ofta slutar i katastrof, så kan det vara möjligt att lägga över "skulden" på Alliansen?

Dock kvarstår det faktum att De rödgröna och "Mona Muslim" fått agera som symbol för misslyckad invandringspolitik, trots att det inte varit de som regerat dessa fyra senaste år. Kan det helt enkelt kanske bara ha ett samband med Monas svenskfientliga uttalanden och att SD:s skräck AFA råkar vara vänster? Skulle SD ha samma eller ännu mer inflytande om Socialdemokraterna/De rödgröna fortfarande hade styrt?

Bara en tanke [rolleyes]
JA! Har sagt det länge men inte orkat göra en tråd om det. Alliansens arbetslinje har möjliggjort ett debattklimat där man kan skylla allt på invandrare. Alliansen hetsar mot arbetskraftsreserven, sjuka och arbetslösa, och beskyller dem för att parasitera på skattepengar samtidigt som det inte finns några jobb. De kallas lata och om man bara piskar dem kommer det ploppa upp arbeten från ingenstans. Då kommer SD och påstår att de alla är invandrare och att de ska piskas till att bli "svenska medborgare",vilket då innebär att de ska bli mer attraktiva som arbetskraft (lära sig språket, ta av sig slöjan, tvingas till arbetsförmedlingen, slås ner av polisen när de gör uppror, osv.), ungefär som när arbetsförmedlingen tvingar arbetslösa att gå på skitkurser om hur vi ska skriva CV och göra oss mer attraktiva för arbetsköpare. Blir de inte mer lydiga och anställningsbara ska de kastas ut ur landet med huvudet före. Alliansen konstruerar en bild av att arbetskraftsreserven (eller trasproletariatet om man så vill) är problemet, SD säger att de alla är invandrare. Båda partiernas politik syftar till att piska fram lydig arbetskraft. Högern och dess radikalare falanger möts i sitt arbetarförakt och i sina försök att spela ut arbetare mot varandra.

Spana också in:

Det finns flera anledningar till om varför SD kommer att göra ett rekordval.

1. Svenska folket är väldigt trötta på invandrare och i synnerhet muslimer, burkaspöken och den särbehandling som muslimerna kräver. Att ex inte muslimtjejer ska kunna ha simundervisning ihop med killar.

2. Svenska folket är väldigt trötta på den kriminalitet som all invandring har fört med sig i synnerhet araber och muslimska negrer från Afrika. Personrån, misshandel, våldtäkter, rån, mord, nedbrända bilar, nedbrända skolor och nedbrända stormarknader.

3. Svenska folket är väldigt trötta på att de ska jobba, slita och släpa och betala skatt för att invandrarna, i första hand muslimerna, ska kunna leva på bidrag (socialbidrag, bostadsbidrag, barnbidag mm) och få fri sjukvård. Enligt nyheterna häromkvällen är har över 50% av invandrarna i vissa invandrargetton i Sthlm, Gbg och Malmö inte haft några jobb sedan dom kom till Sverige för drygt 10 år sedan.

Det har tagit många år men nu har äntligen svenska folket vaknat och fattat att det är Sverigedemokraterna eller Nationaldemokraterna man ska rösta på för att visa sitt missnöje!
HD biker:

Det har tagit många år men nu har äntligen svenska folket vaknat och fattat att det är Sverigedemokraterna eller Nationaldemokraterna man ska rösta på för att visa sitt missnöje!


Som sagt, så tänker jag inte diskutera SD:s internpolitik här då de redan har en officiell tråd, så om du inte har en enda teori om varför svenskarna "vaknat och fattat" just NU och inte vid förra valet så hänvisar jag dig vänligen dit istället.
Roll on:

Stämmer, men frågan var ju snarare hur de vuxit så snabbt under dessa fyra åren.


Ska jag vara helt ärlig så tror jag att det beror på medias ständiga rapportering av brott, våldtäkter, stenkastning på bussar osv. Det har börjat spåra ur de senaste åren. I stort sett alla nyheter nuförtiden består utav mord, död och blod.

Många människor får lätt fördomar och väljer hellre att anklaga invandrare... och så sätts hjulet igång. Speciellt i Skåne där problemen med integrationen är stor och där alla har "hört" eller "känner" någon som fått stryk av invandrare. Fördomar sprids lättare då.
Sverigedemokraterna är starka av en enda anledning: Massinvandringen. Den är alliansen lika skyldig till som sossarna. Under sossarnas maktperiod växte även det tidigare invandringskritiska partiet Ny demokrati. Dessförinnan var vare sig höger- eller vänsterpartierna för en massinvandring.
Roll on:

Lite nyfiken, stöttar du Hells Angels? Lite motsägelsefullt om man klagar på kriminalitet.


Eftersom du ställer frågan så går jag OT och förklarar varför. Jag stöttar HA eftersom HA vill utplåna Black Cobra som jag vill se totalt utplånade (utrotade). Black Cobra är invandrarterrorister (främst araber och muslimer) som bl a håller till på Rosengård i Malmö och är polisens största skräck. Men BC finns även i muslimgettona i södra Sthlm.
Djeydjey:

De rödgröna kan omöjligt vara orsaken eftersom de inte regerat under SD:s tillväxt. Antingen är det Alliansen, eller också är det någon helt annan orsak än den svenska politiken.


Förstår inte vad du menar nu. Befinner sig man sig inte i regeringsposition så kan man inte värva medlemmar till SD? Det är ju alliansen och de rödgröna som avgör vilket debattklimat vi har. Och alla är ju tyvärr PK-riddare.
HD biker:

Jag stöttar HA eftersom HA vill utplåna Black Cobra som jag vill se totalt utplånade (utrotade). Black Cobra är invandrarterrorister (främst araber och muslimer) som bl a håller till på Rosengård i Malmö och är polisens största skräck. Men BC finns även i muslimgettona i södra Sthlm.


Låter som liknande argument vänsterextremister använder sig utav för att använda våld.
Det är inte speciellt svårt att vara sverigedemokrat idag. För den upplyste kan man i daglig media följa hur tydliga integrationsproblemen blivit. Det har blivit mycket tydligare på senare år, och anledningen till att SD får ett ökat stöd just nu är för att det sker så frekvent att man inte hinner att glömma av det. Den blåögde radhussvensken behöver få faktan uppkörd i plytet för att den ska uppmärksamma det, fem artiklar i veckan om hur brandbilar och sjukhuspersonal blir attackerade i Rosengård och Hovsjö går inte upp för dom, det åker ut ur andra örat så att säga. Svensken tenderar i sann blåögdhet att relatera allt till sina egna upplevelser, för finns det en reko kille på jobbet som har utländsk bakgrund så måste alla dessa problem dom yttrar kring invandringen vara uppblåsta. Svenskar måste aktivt utsättas för något för att kunna förstå hur saker och ting råder. Det är inte oftast förrän man ser hela sin trappuppgång bebodd av utlänningar. blir knivrånad, misshandlad eller våldtagen som det går upp för än att det kan ligga något i vad rasisterna säger. Jag var också naiv och dum en gång i tiden, jag hävdade mig t.o.m vara kommunist. Men när jag fick se det verkliga livet, vilka det var som satte reglerna på gården, på skolan - kort och gott vilka negativa sidor som storskalig invandring alltid för med sig, så kunde jag inte hävda mig kommunist längre, jag började även använda mig av internet lite oftare och fick på så vis tillgång till ett större utbud av material som jag inte tidigare fått. utav mina kommunistföräldrar så matades jag med Proletären och urklippta spalter och väl valda PK-artiklar, jag visste ju liksom inget annat. Situationen i sverige har kort och gott blivit så ohållbar att inte ens gammelmedia i sina försök att censurera och ignorera problemen inte håller längre och när det går upp för dom att det är för femhundraelfte gången dom läser om ett invandringsrelaterat problem så hajar i varje fall några till. SD har stark medvind nu, ingen censur i världen skulle kunna få skeppet att ändra riktning. Den lycka och hängivenhet som SD känner just nu är förmodligen den bästa av samtliga partier, för det är en grupp människor som är lyckligare än dom flesta andra att kunna förbättra sina utsikter i vardagen, och i framtiden även få till bättre utsikter för sina svenska barn.

Lite väl mycket text, men bär med mig, kommer till det mer relevanta strax..

För dom som tror att det är dom Rödgröna som är värst ur invandringssynpunkten bör läsa på. Nu har förvisso dom rödgröna med Mona saliv i framkant större chanser än något tidigare vänsterparti att påskynda en mångkulturalisering av sverige. Men Historiskt sett har Borgarna varit den otvivelaktigt största boven i dramat. Så fort som Borgarna kommit till makten har invandringen ökat. Det som man kan beskylla sossarna för är att dom i mångt och mycket bibehållit den, värst var det under Bengt "Galen" Westerbergs tid i regeringen när han tryckte på för att upplösa Luciafördraget som sossarna hade anstiftat -89, som reglerade flykting och anhörighetsinvandring till sverige. Förändringen blev enorm, och flyktingströmmen nådde höjder man aldrig hade stött på förr, hundratusentals människor kom in i landet och i ett direkt bidragsberoende samtidigt som Sverige genomgick sin största arbetskris på mycket länge. Borgarna ligger till grunden för den förda massinvandringspolitik, och Bengt Westerberg och äckelfolkpartiet bär skulden till den och som en direkt konsekvens den mångkultur som vi idag kan skåda, han har försämrat tillvaron för många svenska låglönetagare i detta land.

Vad Reinfeldt gör idag är att han bara fortsätter den process som dom startade för så länge sedan. Och det är för att Borgarna älskar invandring, och varför skulle dom inte? Prospektion av den svenska arbetarklassen tjänar borgarklassen på.
Djeydjey:

De rödgröna kan omöjligt vara orsaken eftersom de inte regerat under SD:s tillväxt. Antingen är det Alliansen, eller också är det någon helt annan orsak än den svenska politiken.


Rödingajävel:

Alliansens arbetslinje har möjliggjort ett debattklimat där man kan skylla allt på invandrare.


Effekter ute i samhället utav bedriven politik sker inte över en natt. Effekter av beslut som fattas idag ser man ofta inte ute i samhället förrän flera år efteråt.

Det samma gäller effekter av beslut som Riksbanken tar för att påverka den svenska ekonomin, för att ge ett annat exempel som visar att jag har rätt i mitt resonemang.

Visst är det beroende på vilka politiska beslut det gäller. Vissa ändras över en natt, så som skattelättnader och lagändringar osv. Men gällande integration, arbetsmarknad/arbetslöshet och tillgången till bostäder så går det INTE att lägga skulden på Alliansen. De har suttit alldeles för kort tid vid makten för att deras beslut rörande de frågorna ska ha haft någon speciell effekt i samhället, speciellt under en rådande global ekonomisk kris. Rödingajävel har helt fel.

Men visst kan vi även skylla sossarna och de rödgröna för SDs framsteg. Om inte till och med MEST de rödgröna med tanke på att de styrde i 12 år innan Alliansen tog över.
Chryseus:

Men gällande integration, arbetsmarknad/arbetslöshet och tillgången till bostäder så går det INTE att lägga skulden på Alliansen.


Jag har inte påstått att de sakerna beror på Alliansen, jag är inte socialdemokrat och försvarar inte den tidigare förda politiken. Jag sa att det Alliansen, och även Svenskt Näringsliv, gjort är att möjliggöra ett debattklimat som öppnat upp för SD, sen har även finanskrisen och andra saker spelat sin roll. De har högervridit debatten om arbete enormt.