Forumet - Är att sakna självrespekt verkligen något dåligt?

Är att sakna självrespekt verkligen något dåligt?

3548 1 38

Spana också in:


ennie:
kan du säga ett exempel?
Du har rätt det blir säkert lättare då. Ett exempel är om ditt barn är i fara och du offrar ditt liv för att rädda barnet, då saknar du självrespekt. Eller jag tänker mig killen i filmen fight club som slår sigsjälv för att tvinga chefen att betala honom pengar, där ser jag också en typ av brist på självrespekt. På sätt och viss så ser jag det som om brist på självrespekt är befriande på ett sätt. 

kulturmarxisten: Du har rätt det blir säkert lättare då. Ett exempel är om ditt barn är i fara och du offrar ditt liv för att rädda barnet, då saknar du självrespekt. Eller jag tänker mig killen i filmen fight club som slår sigsjälv för att tvinga chefen att betala honom pengar, där ser jag också en typ av brist på självrespekt. På sätt och viss så ser jag det som om brist på självrespekt är befriande på ett sätt.
ja det kan vara bra i vissa fall. jag tänker mer brist på självrespekt som att man låter sig bli utnyttjad, eller inte gör som man egentligen vill

ennie:
ja det kan vara bra i vissa fall. jag tänker mer brist på självrespekt som att man låter sig bli utnyttjad
Jo det är väl lätt så spontana reflektionen leder en. Men självet existerar inte, så vad är det man har respekt för? Det är som om man tror att man gör det påhittade självet lycklig i stället för att fokusera sig på den andra, vilket faktiskt existerar. Att ha självrespekt är att vara egoistisk på ett begränsande sätt, så jag ser på det. Jag kan inte sluta associera brist på självrespekt med ökad faktiskt frihet.

ennie: alltså om man låter någon annan bestämma över en fast man tycker hen gör fel
men dt kan vara fint att se andrasaker än sig själv som värdefulla.
Nej jag säger inte att man ska låta en annan bestämma över en, utan att man ska bestämma sig för det man tycker är värdefullt men begränsas av pga så kallad självrespekt. 

kulturmarxisten: Jo det är väl lätt så spontana reflektionen leder en. Men självet existerar inte, så vad är det man har respekt för?
sina begränsningar. hur man fungerar.

kulturmarxisten: Det är som om man tror att man gör det påhittade självet lycklig i stället för att fokusera sig på den andra, vilket faktiskt existerar. Att ha självrespekt är att vara egoistisk på ett begränsande sätt, så jag ser på det. Jag kan inte sluta associera brist på självrespekt med ökad faktiskt frihet.
tänker inte att självrespekt är att man ska hålla fast i hur man uppfattar sig själv och inte kunna anpassa sig.annan definition