Forumet - Är den här hemligheten sann?

Är den här hemligheten sann?

272 0 18
Hemligheten till varför människor är elaka mot dig

Jag har varit med om det (alltför många gånger!). Och du med. Alla har vi nog någon gång, om inte tiotusentals gånger, varit med om det. Ja, att folk beter sig som skit mot en.

Att de:

Går till attack

Gör personliga påhopp

Tycker till på helt fel sätt

Trycker ner dig

Sätter sig på dig

and so on so on. . .

Och det är ju så tröttsamt! Men vad du än gör kommer du aldrig komma ifrån de här människorna. De finns runtomkring dig vare sig du vill eller inte. Det är som att de lurpassar bakom nästa hörn för att hoppa på dig när du minst anar – och helt på en av dina dåliga dagar så att du ska må extra dåligt över dig själv.

Reaktionerna är många från oss som möter den elake:

Tårar
Ilska
Hat
Tillbaka-påhopp
Lägre självförtroende
Lägre självkänsla

and so on so on åter igen. . .

För flera år sedan tog jag åt mig nåt fruktansvärt. Jag lät de hä rmänniskorna göra sår inom mig. Jag lät dem stoppa mig i mina framsteg. Jag lät deras ord bli min sanning.

Tills jag började med personlig utveckling för några år sedan. För vet du vad jag plötsligt insåg då som jag aldrig insett förr? Jo, att de här människorna är de allra svagaste. Visst hade jag hört det förr ”men vadå, han/hon är ju bara elak för att han/hon är avis på dig” eller ”han/hon behandlar dig sådär för att må bättre själv” eller liknande. Men jag hade inte förstått innebörden av det på djupet.

Men nu gör jag det. Och vilken befrielse det blev!

Här kommer en bred generalisiering, men bara för att du ska förstår det jag förstått:

Människor som mår dåligt stänger antingen in sig…
eller
… slänger sig på andra människor som är svaga för att själva känna sig starkare
eller
… försöker trycka ner de som de anser är för starka, för att åter igen själva lyfta sig

Så fort någon postar en riktigt elak personlig kommentar (som jag för övrigt ALDRIG släpper igenom utan slänger direkt!), skickar ett taskigt mejl, säger nåt oförskämt eller dylikt så tänker jag genast:
”Stackars dig, gud vad jobbigt du måste ha det som mår så himla dåligt. Jag skulle kunna hjälpa dig, frågan är bara om jag ens vill?”. Och därefter glider bara allt skitsnack av mig…

Ingen kan någonsin trycka ner dig.
Ingen kan någonsin sätta sig på dig.
Ingen kan någonsin få dig att må dåligt på grund av sina egna problem.

Men för att det ska bli sanning så det är bara Du som kan bestämma dig för att det är så du vill ha det – eller om du tänker låta de elaka människorna få förstöra din själ för resten av ditt liv.

Så, vad säger du???

​Jacqueline Joo

Spana också in:

Du har hundra procent rätt i det du skriver, det är nog den absolut vanligaste anledningen, att hävda sig mot andra pga ängslan över att man själv är skit, iaf när det gäller högstadie-bullshit så stämmer det. Sedan finns det ju tillfällen då man bör kalla en idiot för en idiot men jag kan inte tänka mig att det finns någon anledning att det skall riktas mot dig.