Forumet - Är det bara du som spelar någon roll?

Är det bara du som spelar någon roll?

1070 0 19
Jag lever ju singel med sex katter så jag tänker nog mer på mina sex katter än på mig själv. 

Senast i dag på middagen så hjälpte jag en äldre kvinna upp som hade halkat så illa på en isfläck så hon hade skadat ett ben som fått ett slag i bakhuvudet så jag hjälpte henne och rinde efter en ambulans som körde henne till sjukhus.

Spana också in:

Det beror på! Om någon spelar någon roll alltså. Alla spelar väl någon sorts roll, men huruvida den rollen är önskvärd eller ej är upp till enskilda individer att reflektera över.Jag har inga för förutsatta prioriteringar om en säger så, time will tell hur jag handlar i certain situations
Alltså folk kan nog misstolka mitt sätt att vara utifrån de ändlösa diskussionerna om mänskligt värde jag tenderar att hamna i med människor efter långa perioder av ensamhet. Bara för att jag ser mig själv som en hög och viktig person betyder det ej att jag ignorerar andra. Jag skulle nog säga att jag jag har en mkt stark vilja att göra andra människor glada och trivsamma, mår i regel mycket sämre själv om människor runt omkring mig mår dåligt. 

När det kommer till prioriteringsordningen så vet jag ej hur jag skulle handla, har ej befunnit mig i någon allvarlig situation på det viset att jag måste välja vilket liv jag måste rädda mellan två individer. Jag försöker alltid lösa allas problem, andras före mina egna pga har kontroll över mina egna, de påverkar ej andra, sådär är jag. 

 

 

Smilen: Båda delarna är viktiga.
Man kan inte bry sig om andra på riktigt om man inte bryr sig om sig själv, och andra bryr sig inte heller om en om man inte själv gör det. 
Att bry sig om andra är att bry sig om sig själv, det är därför egentligen mycket samma sak. 

Jag vet detta och försöker rätta mig efter det. 
När jag skadar andra människor, så gör jag det utan avsikt och utan att veta om det - de enda gångerna jag är elak med avsikt är när jag är så provocerad att jag tappat behärskningen efter att någon skadat mig. Annars har det skett utan avsikt: nästan varenda gång jag har fått reda på att jag har skadat och sårat någon, så har det skett utan att jag själv har känt till saken. Jag är nog socialt oskicklig i det avseendet.
Men jag har goda avsikter, och även om jag är för avskärmad och distant till det mesta för att visa avsiktlig snällhet, brukar jag i alla fall också undvika att avsiktligt skada.
Ändå verkar många tycka att jag är snäll. 
Jag kan bara dra slutsatsen att jag tydligen är både elak och snäll utan att själv veta om saken. Att ha god avsikt, och undvika att skada med avsikt, tycker jag ändå är ganska bra.