Forumet - Är det en 4-årig kackelstuga till regering vi ser nyskapad?

Är det en 4-årig kackelstuga till regering vi ser nyskapad?

5265 0 49
Vad ska man säga om valets resultat?

S vill samarbeta med MP och V.

MP är tveksamma att samarbeta med V.

Alliansen vill inte samarbeta med SD.

SD är villiga att samarbeta med alliansen bara SD får stöd för sin flyktingpolitik.

Som "lök på laxen" ska alliansens största parti M bli av med både Reinfeldt och Borg.

Är det en 4-årig kackelstuga till regering vi ser nyskapad? Kommer det att bli nyval? Vad tror du? Kommer inte SD att växa sig ännu starkare om de övriga partierna nonchalerar dom?
Hörde vid nyheterna strax före löfvens presskonferens att SD förmodligen tänker rösta med alliansens budget vid första voteringen och därmed säkra regeringens första nederlag i sådana fall. Vi kan mycket väl vänta oss ett omval inom ett par månader med en så brokig regering som vi kan tänkas få när så få vill söka samarbete med varandra och på alla villkor stänga ute SD.

Spana också in:


isola: S verkar mer pepp på att samarbeta med C och FP än V. Blir arg.
Stämmer inte. Däremot stämmer det att man klart är mer öppna för MP än med V. V upplevs som alltför dogmatiska och har inte riktigt det väljarstöd i ryggen för att backa upp sina hårdföra krav. Det är bra med ett sånt förhållningssätt i riksdagen av ett tydligt vänsterparti men det gör en samtidigt inte särskilt kompromissvillig.

Weeaboo: Hörde vid nyheterna strax före löfvens presskonferens att SD förmodligen tänker rösta med alliansens budget vid första voteringen och därmed säkra regeringens första nederlag i sådana fall. Vi kan mycket väl vänta oss ett omval inom ett par månader med en så brokig regering som vi kan tänkas få när så få vill söka samarbete med varandra och på alla villkor stänga ute SD.
Det roliga är att gammelmoderat kritik nu kommer fram mot att Reinfeldt i sitt personliga hat mot SD hellre ger makten till vänstern än fortsätter styra med SD.

http://www.dn.se/valet-2014/ulf-adelsohn-kritisk-till-alliansen/