Forumet - Är det för mycket reklam på stan?

Är det för mycket reklam på stan?

3008 1 34
I Lunds kommun ska man nu arbeta fram en plan för att begränsa reklamen i den offentliga miljön, efter att kommunstyrelsen röstat ja till vänsterpartisten Mats Olssons motion. I motionen står det bland annat att "I ett demokratiskt samhälle borde medborgare slippa att få budskap upptryckta i ansiktet och nerkörda i halsen"

Den tar sikte på två saker. Dels att ohämmat inflytande av reklam i stadsbilden är odemokratiskt eftersom det är den som har råd att köpa reklamplatsen som bestämmer vad vi ska titta på. Och dels den rent förfulande effekten av en alltför vildvuxen reklamflora, säger Mats Olsson. Han menar att det inte är någon vinst för kommunen att upplåta reklamplats för pengar.

De borgerliga partierna är dock emot förslaget. Christer Wallin (M), andra vice ordförande i kommunstyrelsen, säger att:

Andemeningen är att man ska begränsa och i förlängningen säkert också ta bort all reklamfinansiering. Och den är ju en viktig del för att kunna fördela bördan på något annat än bara skattekollektivet direkt.

Vad tycker ni - är det för mycket reklam på stan? Håller ni med om att ett demokratiskt samhälle inte ska trycka upp budskap i ansiktet på medborgare när de går ute på stan? Är detta en modernisering eller en bakåtsträvande reform? Diskutera!
Den här tråden är taggad med taggen "Plusmoderering" vilket innebär att vi kommer att moderera hårdare i syfte att skapa trevliga trådar med givande diskussioner och debatter. Utöver våra allmänna regler innebär detta följande: Tagg för trådar där ni vill ha extra moderering.

Är det för mycket reklam på stan?

Senast ändrad 14 Nov 2014, 23:02 av Zymba

Spana också in: