Forumet - Är det jag som är blind?

Är det jag som är blind?

555 0 26
På senare tid har jag upptäckt att jag blir avundsjuk på mina vänner och tycker att de är bautasmala, detta trots att jag TROR att jag är smalare än dem egentligen. Jag vet verkligen inte, finns det någon möjlighet att jag är ett knubbo om jag är 170 och väger 48 kg? Oftast ser mina ben ut som två trästockar och magen som om den har fått för många öl, ändå är mina föräldrar oroliga för att jag tynar bort och jag får ibland äckliga medlidsamma blickar av folk när jag är ute på stan.

Jag vet verkligen inte alls hur min kropp ser ut egentligen, det är så förvirrande. Är det någon annan som känner igen sig i detta?

Spana också in:

Jo, ja. Klart att något är fel när jag inte vet hur jag ser ut, men kruxet är ju att jag åtminstone är nöjd med mig själv ibland. Skulle jag söka hjälp - vilket känns löjligt, jag tycker att jag käkar och har rätt sunda ideal - så skulle jag bli tjock och missnöjd. Låter inte speciellt roligt det heller.

Alla ätstörningsforum snackar om förvrängda bilder av sig själv. Det låter så sjukt, hur är det ens möjligt att förvränga en bild av sig själv? SÅ subjektiv är väl inte uppfattningen av världen omkring en? (shit, filosofisk tjej...)
oj, hjälp. du måste vara jättesmal!

men sen är det ju klart, ens egen bild av sig själv stämmer ofta inte överens med den bild andra har av en. men det behöver inte vara något dåligt[y]

ibland kan jag tycka att jag är lång, men det är jag inte och mina kompisar retar mig för att jag tror det[bigsmile][cool] och sen ibland kan jag få för mig att jag är en kurvig 38:a. men jag har bara 34 [shake] wtf liksom[shake]
addictive: Haha, nja. Det är förvånande hur mycket 48 kg är på min kropp. Trodde att bara benrangel vägde under 50. ^^

Jaa-a, jag förstår vad du menar! Jag tror alltid att jag är kort men får ofta höra att jag är lång för att vara tjej, helförvirrande. o__o Vad är grejen med att inte alla ser samma sak? (Oj, jag har pluggat filosofi hela veckan eftersom jag har legat efter med den kursen i skolan, är hela tiden på väg att kasta in djupa filosofiska tankar i texten.)
Jag är 168 (kanske 170, känns som jag har växt lite) förut när jag vägde 55 kilo, och hälsade på min pappa fick han panik , han sa att jag såg ut som de barnen i Afrika xD (No offense!).. Själv tyckte jag att jag såg normal ut, mitt argument var "men alla andra är precis lika smal som mig, jag är normalviktig" ., Nu har jag gått upp lite i vikt med motivation från min Pappa (heheh) och undrar veerkligen hur fansiken jag tänkte för nåra månader sedan :S .. Jag tycker att´jag behöver gå upp MER nu fast jag redan lagt på 6-7 kilo..
När man får sin normala vikt som passar en, DÅ ser man verkligen skillnaden.

Jag tycker att du borde lyssna på dina föreldrar, dem vet bäst.
Mårran:

Det är OMÖJLIGT att någon med era BMI:n ser "normala" ut.


Lika omöjligt som det är att någon som är 170 och väger 85 inte är...fyllig. BMI tar ju ingen hänsyn till hur kroppen ser ut, de där 85 kg kan ju vara muskler. Går det att lita på bara ett BMI?

OF 5:

lyssna på dom pulver


C'mon. What's up med alla otrevliga människor i det här forumet?
Riiikard:

Men jag stör mig på många många tjejer, som säger " Heej, Jag är 220 cm lång och väger 47 kilo, är jag tjock " -Ja fan elle.


Hahaha ja, alla de där tjejerna på 220 cm. Läskiga varelser. Min fråga grundar sig mest i att jag börjar känna att jag har en lite twistad syn på mig själv, det känns bra att bli försäkrad om att jag nog inte är ett knubb. ^^
1111PM:

Lika omöjligt som det är att någon som är 170 och väger 85 inte är...fyllig. BMI tar ju ingen hänsyn till hur kroppen ser ut, de där 85 kg kan ju vara muskler. Går det att lita på bara ett BMI?


Det går inte att jämföra muskelmassa med en obefintlig muskelmassa, bruden. BMI stämmer alltid utseendemässigt när man är sjukligt underviktig (Obs sjukligt! Men det är klart, naturligt underviktiga ser sunda ut men samtidigt magra), men sällan idrottare.
1111PM:

Hahaha ja, alla de där tjejerna på 220 cm. Läskiga varelser. Min fråga grundar sig mest i att jag börjar känna att jag har en lite twistad syn på mig själv, det känns bra att bli försäkrad om att jag nog inte är ett knubb. ^^


Ja du bör nog ta dig en funderare.
Jag sa att jag inte var nöjd utan "nej men jag kan ju bara nå runt MITTEN av låren med händerna, mitt mål är att nå runt ÖVERST med 1 dm marginal eller så!" när jag låg med dropp inlagd på PIVA trots att jag var omyndig. Det jag försöker säga är att du antagligen redan har en form av ätstörning. Sök konsultation med en kurator.
1111PM:

Hur "illa" är 17 i undervikt?


Om man bantat dig ner till 17 så är det rätt illa, beroende på den vikt man hade innan. Nu inte inkluderat de med svag benstomme och helt enkelt kortväxta- dvs. de som varit underviktiga enligt mallen hela livet. Du verkar inte höra till den gruppen dock utifrån det du skriver.
17 är svältgränsen enligt WHO säger min läkare och allt under det bland ätstörningspatienter är alarmerande.