Forumet - Är det konstigt att jag blir extremt ledsen av att säga nej till saker?

Är det konstigt att jag blir extremt ledsen av att säga nej till saker?

437 1 8
Hej. Jag vet inte vad det heter på svenska men jag har ju varit (Emotionally sensitive) i några år nu och att säga ''Nej'' och ''Jag vill inte'' är det värsta jag vet vilket känns sjukt barnsligt när man är över 16 års åldern... Är det konstigt att jag blir så extremt ledsen av att säga Nej och Jag vill inte? För som sagt det känns konstigt och bara barnsligt. Sen när vi ändå är på samma ämne vill jag även säga att jag blir också jätte ledsen av att lyssna på låtar som jag verkligen älskar vilket känns ännu mer barnsligt än det jag skrev ovan... men är det verkligen barnsligt? För det är ju faktiskt lite pinsamt att gråta till låtar jag älskar så mycket pga att jag är emotionally sensitive som sagt.
Det finns ett personlighetsdrag som heter "agreeableness" på Engelska och desto högre värde man har desto större chans är det att du håller med eller vågar inte säga nej. Så det är möjligt att du är jätte hög i detta personlighetsdraget och därför har det svårt att säga nej.

Maymay: Det finns ett personlighetsdrag som heter "agreeableness" på Engelska och desto högre värde man har desto större chans är det att du håller med eller vågar inte säga nej. Så det är möjligt att du är jätte hög i detta personlighetsdraget och därför har det svårt att säga nej.
Jaha ok. Det var ju bra att få veta varför det är svårt att säga nej för mig då!

Spana också in:


EnPåsePotatis: Är det konstigt att jag blir så extremt ledsen av att säga Nej och Jag vill inte?
Ja.
Ibland när jag säger nej känns det onaturligt, men så är det med allt jag säger; jag vet vad jag vill, och jag säger nej ändå.

EnPåsePotatis: jag blir också jätte ledsen av att lyssna på låtar som jag verkligen älskar vilket känns ännu mer barnsligt än det jag skrev ovan... men är det verkligen barnsligt?
Barnsligt nej, konstigt ja