Forumet - Är det någonsin ok att sänka sig till trakasserande äckelsmänniskors nivå?

Är det någonsin ok att sänka sig till trakasserande äckelsmänniskors nivå?

3008 0 51
Följande artikel gjorde mig ganska ilsken:

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2575692-hyllas-pa-facebook-for-trakasserier-av-tiggare

Jag har god lust att skapa ett FB-konto med syfte att infiltrera gruppen, ta reda på var den som trakasserar tiggare ska vara och sedan själv vara på plats och köra iväg svinet.

Det finns många vidriga grupper på FB - två saker jag undrar är: finns det några regler eller någon kontroll för vad det får finnas för grupper? Det andra är - bör vilka grupper som helst tillåtas på FB? Eller vore det censurering som inskränker på yttrandefriheten att inte tillåta vidriga grupper som denna?


Hjärta

Storchen84:
För att jag inte vill få min bil och mitt hem vandaliserat av fega kräk.


Iofs använder jag inte mitt riktiga namn på fb, så hmm...


Hjärta
tror du verkligen de skulle bry sig så mkt att de gör det? lol jag har blivit uthängd på nätet för jag skrev saker man ej får skriva om meningsmotståndare, inget hände bara ngn som skrev att jag var dum i huvudet.

Spana också in:


Weeaboo: Hade du brytt dig lika mycket vem det än var som blev hotad, trakasserad eller slagen etc?
Om en som blivit hotad, trakasserad etc är någon som själv satt i system att trakassera, hota etc så nej, då hade jag haft svårt o bry mig då den får smaka sin egna medicin.


Men här handlar det om att sparka på någon som redan ligger - och jag tror att dom flesta reagerar starkare på när någon sparkar på någon som redan ligger än vad man gör annars.


Hjärta
Det är rätt skönt att inte ha FB om det överhuvudtaget finns grupper av denna karaktär där...

Då en majoritet av oss skulle må illa i själen av sådana trakasserier skulle också mycket tyda på att människors känslomässiga närvaranden för andra individer vill per automatik få fram så en motreaktion rättfärdigas. Då följer en naturlig undran: hur ska vi då garanterat veta att detta är rättfärdigat? Min tes och mina observationer tyder på att mänskligheten är det som kännetecknar att vi alla människor är av samma skrot och korn - vi har band som är osynliga och som inte entydigt kan definieras eller konkretiseras. Dessa band kan inte ses men precis som stjärnorna sinsemellan inte är bundna till varandra förenas de i en fantastisk stjärnhimmel. Varför skulle inte mänskligheten kunna fungera på samma sätt? Det finns, enligt mig, mycket som pekar på att den gör det. Om du ser en vän bli ledsen - blir inte du nedstämd också? Om du ser någon annan på gatan bli slagen - gör inte det ont i dig också? Med andra ord, detta är rättfärdigat eftersom det sannerligen, förvisso utan bevis, gör ont i denne utsatte person så gör det likväl ont i dig och därmed skadar mänskligheten som rörelse. Något som gör ont kan inte vara gott då de är varandras motsatser. Din handling tyder på rättrådighet och mod. Detta blir jag glad av. Tack.

När jag nu läste igenom lät jag religiös och spirituell. Jag är ingetdera.
Svar på frågan: Nej. Det är inte okej.

Sedan tycker jag att det är bra att vanliga svenskar säger ifrån mot den kriminella verksamhet som öppet pågår på våra gator i form av tiggeriet. Men naturligtvis är det aldrig acceptabelt att trakassera eller använda våld mot någon. Tydligen så rörde det sig om en nazist så hans metoder är väl tyvärr inte särskilt förvånande.

Kudhos: Våld är våld. Lika töntigt oavsett vilken anledning du har.
Fast nu antar du att jag ska använda våld - har jag heller inte sagt något om. Ja, jag skulle använda våld - om jag behövde försvara mig själv eller någon annan. Men du verkar utgå ifrån att jag bara ska kasta mig på personen o slå honom blodig. Är det något som är "töntigt" så är det sådana antaganden.


Hjärta