Forumet - Är det ok att familjen skrattar åt en?

Är det ok att familjen skrattar åt en?

1274 0 59
Är det normalt att familjemedlemmar, inkl. föräldrar, skrattar åt andra i familjen och säger att de är värdelösa, dåliga, lata mm? Och sen skratta/vifta bort det med "Men är bara på skoj.." alternativt, "Men jag var ju arg..." alt. "Men h*n måste ju bättre på sig"

Jag kan ta några exempel; Min bror är tjock och får alltid höra kommentarer om att han är tjock och inte sköter hygienen(han är vuxen).
Jag gick om ett skolår och har fått höra att jag är lat, värdelös, det måste vara något fel på mig osv.
För några minuter sen läste mina föräldrar vad jag gjort på datorn, jag försökte säga att det inte är okej att t ex läsa vad jag skrivit på msn men de gör det ändå - och bara skrattar bort det sen. Det är bara några få exempel.

Är det här normalt beteende?
Och vad gör man om man inte tycker det är okej(flytta går inte)?

Spana också in:

CaithSith:

Är det här normalt beteende?


Att vara taskig mot varandra inom familjen? Skillnaden för gränsen om vad som är normalt och onormalt är nog ganska stor enligt många men det är ju inte schysst att säga elaka saker till varandra såklart.. Men normalt, ja typ [party]

CaithSith:

Och vad gör man om man inte tycker det är okej(flytta går inte)?


Polisanmäl? Dom flesta i liknande situation får nog helt enkelt "stå ut" i ganska många år.
Är någon fet och stinker svett, så gör man bara personen en tjänst genom att påtala detta. Bättre det, än att personen ifråga går runt och blir oomtyckt utan att förstå varför.

Att däremot snoka i andras privata meddelanden, eller aktivit följa någons förehavanden på internet, är bara sinnesrubbat. Kan man inte respektera andras privatliv, så har man inte gjort sig förtjänt av ett eget. Rota igenom deras privata tillhörigheter i... låt säga sovrummet, och fråga sedan om de fortfarande har lust att spela sitt lilla spel.
Lajnowh:

när min lillebror uttalar någonting fel, till exempel han läste "omarbeta" så sa han "oooooooooomarbeta" så skrattar vi åt honom och påminner honom om det konstant :) fast det var kanske rätt off topic för det är bara på skemt.


Det är ju endast roligt, har typ en rad saker att dra upp så fort något syskon blir för kaxigt [cool]