Aviseringar
Rensa alla

Är det ok att planka nu?


time: Det är inte rasistiskt att vara emot tiggeri. Nä, inte per se. Det är däremot väldigt lätt hänt att de som är emot tiggeri på samma gång väljer att dra in nationalitet som en faktor och säga att vi måste hjälpa de utsatta av rätt sort (svenskar!) först. Samma typ av person ser ibland inte heller att det faktiskt finns svenska tiggare också (det är de som gärna skriker att folk bara kommer hit för att snylta på det svenska folket). Det finns v-ä-l-d-i-g-t mycket problematik i den sortens retorik, och ja, den är ofta grundad i ett vi-mot-de-tänk man ofta återfinner hos rasister. Det finns en hel drös med människor som är emot tiggeri för att de överlag är emot att någon ska hamna så långt under skyddsnätet oavsett religion, nationstillhörighet, kön eller klassbakgrund. Dessa personer är naturligtvis inte rasister.

Det är inte heller rasistiskt att säga att vi i Sverige med svenska skattepengar i första hand ska hjälpa den svenska befolkningen. Om du syftar på SD har man ofta nämnt faktumet att det finns svenskar som tigger i länderna kring medelhavet och att detta är fel. Svenskar ska få hjälp i Sverige. Det är fullständigt naturligt att vara emot tiggeri med tanke på alla problem som detta för med sig i form av försämrad stadsbild, resurser, otrygghet och ökad kriminalitet. Naturligtvis måste man kunna kampanja mot tiggeri, speciellt när en majoritet av svenska folket vill förbjuda det. 


   
SvaraCitera
mens
 mens
Ämnesstartare

Har nog aldrig sett tiggande svenska uteliggare? De säljer ju mest tidningar. De både ser ut och har det värre än romer här i Sverige tycker jag. Därmed inte sagt att inte tiggare ska ha hjälp. Jag förstår tankesättet att varje land ska hjälpa sina medborgare i första hand då resurserna annars inte räcker till. Däremot förstår jag det inte känslomässigt, lite som att jag känslomässigt hade velat att alla från en sjunken båt skulle upp i den enda livbåten, även om det hade resulterat i att även den båten sjönk.

Vi borde verkligen sätta mer press på Rumänien. Det är helt sanslöst att de fortfarande får vara med i EU.


   
SvaraCitera

AmenHoeStepp: http://www.svd.se/studie-slar-hal-pa-myter-om-tiggare

Som alla andra desperata försök till att försöka ljuga om tiggarna inte alls är utsatta för kriminella verksamhet, varför man nu i helvete skulle vilja ljuga om något sådant, så stämmer det inte:

http://www.barometern.se/ledare/annika-borg-stadsmissionen-vill-permanenta-tiggeri/


   
SvaraCitera

Som jag ser det:

  • Folk är efterblivna som på allvar riktar sin kritik mot SL, kan inte ens börja förklara vilken slippery slope det skulle vara om man skulle förbjuda inoffensive reklam bara för att folk inte uppskattar den. Ingen gillar reklam, okej.
  • Offense is never given, it is only taken.
  • Tiggare är ingen folkgrupp, att ropa rasist är lika kontraproduktivt nu som det alltid varit när det gäller SD.
  • Den här kampanjen är väldigt mycket mer framgångsrik än den behöver vara, man kan ju fråga sig om Soran Ismail och andra retards är köpta av SD eller inte.

   
SvaraCitera

time: Att förbjuda tiggeri löser inte problemet, det forslar undan problemet så vi andra inte behöver få dåligt samvete när vi går förbi någon som är utsatt. Om det är förbjudet så är de ju istället kriminella och då behöver vi verkligen inte befatta oss med dem. Vi vill inte påminnas om att andra har det sämre och vi vill inte behöva känna oss som dåliga människor som inte hjälper någon som säger sig vara i nöd. Förbjuder vi det så slipper vi. Gu' va skönt liksom.

Att förbjuda tiggeriet kommer definitivt lösa stora delar av problemen med försämrad gatubild, nedskräpning, kriminalitet i kölvattnet av tiggeriet, ökade bostadsinbrott, rån, människor som blir utsatta för kriminella ligor och så vidare. Förbud har genomförts i en rad länder och fungerat överallt, tiggeriet har upphört.

Argumentet "förbud löser inte fattigdom" är totalt irrelevant. Det är ingen som påstått att tiggeriförbudet ens är för att lösa fattigdomen. Tiggeriförbud görs primärt för att tiggeriet ska upphöra. Varken förbud eller för den delen att tiggare får fortsätta tigga kommer lösa problemet med fattigdom.


   
SvaraCitera

time:
Här kommer en snabblektion i "rasism eller inte?!" och "tiggeri!" av time:

Det är inte rasistiskt att vara emot tiggeri. Nä, inte per se. Det är däremot väldigt lätt hänt att de som är emot tiggeri på samma gång väljer att dra in nationalitet som en faktor och säga att vi måste hjälpa de utsatta av rätt sort (svenskar!) först. Samma typ av person ser ibland inte heller att det faktiskt finns svenska tiggare också (det är de som gärna skriker att folk bara kommer hit för att snylta på det svenska folket). Det finns v-ä-l-d-i-g-t mycket problematik i den sortens retorik, och ja, den är ofta grundad i ett vi-mot-de-tänk man ofta återfinner hos rasister. Det finns en hel drös med människor som är emot tiggeri för att de överlag är emot att någon ska hamna så långt under skyddsnätet oavsett religion, nationstillhörighet, kön eller klassbakgrund. Dessa personer är naturligtvis inte rasister. 

Att förbjuda tiggeri löser inte problemet, det forslar undan problemet så vi andra inte behöver få dåligt samvete när vi går förbi någon som är utsatt. Om det är förbjudet så är de ju istället kriminella och då behöver vi verkligen inte befatta oss med dem. Vi vill inte påminnas om att andra har det sämre och vi vill inte behöva känna oss som dåliga människor som inte hjälper någon som säger sig vara i nöd. Förbjuder vi det så slipper vi. Gu' va skönt liksom. 

Visst finns det svenska tiggare också, men om jag enbart ska tala utifrån egen erfarenhet så har dessa varit mycket trevligare och mycket mindre påträngande. Det betyder visserligen inte att alla utländska tiggare har skött sig sämre, men som sagt talar mina egna upplevelser för att de generellt sett har ett sämre uppförande.

Om vi förbjuder tiggeri så kommer dessa människor att få det mycket jobbigare för stunden, ja. Men det kommer samtidigt att hjälpa till att tvinga fram en förändring så att dessa människor i längden kommer att få det bättre. Om folk kan försörja sig på att tigga hela livet, så lär de göra det oavsett om de faktiskt tycker om det eller inte.


   
SvaraCitera
mens
 mens
Ämnesstartare

Ruttenfisk: Men det kommer samtidigt att hjälpa till att tvinga fram en förändring s

nja de har ju haft det rätt jävligt i många år och först nu fått det lite bättre i sitt hemland tack vare pengarna de kan skicka hem från  tiggeriresor de numera kan göra lagligt pga friare lagar.


   
SvaraCitera

time:
Men det är ju tur att Sverigedemokraterna tagit sig an detta - de är ju träffsäkra föredömen eftersom de aldrig begått brott eller på något sätt bidragit till att göra stadsmiljön mer hotfull. Skräp och misär och brott och otrevligheter existerade ju faktiskt inte förrän det började komma annat folk till Sverige. 

Fast det är ju inte riktigt relevant, att enskilda personer är dömda för brott eller någonting annat du nämnde. Ett parti måste kunna framföra åsikter fastän ett fåtal av dess företrädare i sitt förflutna gjort saker som inte lämnar sig. Precis som att Gudrun Schyman kan tycka att höjd skatt är bra sitt förflutna som skattefuskare till trots.


   
SvaraCitera

   
SvaraCitera

mens:

nja de har ju haft det rätt jävligt i många år och först nu fått det lite bättre i sitt hemland tack vare pengarna de kan skicka hem från  tiggeriresor de numera kan göra lagligt pga friare lagar.

Fast tidigare har romer haft mycket lättare att försörja sig i sitt hemland genom att hjälpa till med mindre arbeten på gårdar och liknande. I och med att Rumänien har blivit mindre och mindre jordbrukssamhälle så har det blivit svårare för dem att försörja sig så, och därmed har det blivit mer nödvändigt för dem att tigga.

Det bästa vore om de skickade sina barn till skolan, men sannolikheten för att det faktiskt sker är antagligen mindre om de kan försörja sig på tiggeri istället.


   
SvaraCitera

Standardargumentet "det går inte att förbjuda fattigdom". Nej, vem har påstått det? Sover


   
SvaraCitera

Självklart är det i många fall organiserat. Jag såg en gång en man utan både armar och ben som låg och tiggde, helt uppenbart att någon hade placerat honom där för att dra in så mycket pengar som möjligt.


   
SvaraCitera

Kan inte Sverige bara ta hand om alla det är synd om i hela världen, utan att någon annan ska ta någotsomhelst ansvar? Så kan jag flytta till Danmark sen. Win win!


   
SvaraCitera

NiklasW:
Standardargumentet "det går inte att förbjuda fattigdom". Nej, vem har påstått det? Sover

Det är ju svartjobb man förbjuder, am I right Blink


   
SvaraCitera

Lite kul också att medierna beskriver det som att SDs kampanj riktar sig mot turister. Klart att kampanjen inte riktar sig mot turister. Det finns inget parti som skulle få för sig att kampanja mot turister.


   
SvaraCitera