Forumet - Är det okej att han tycker att jag ska gå ner i vikt?

Är det okej att han tycker att jag ska gå ner i vikt?

679 1 10
Hej! Jag och min kille har varit tillsammans i ca ett år.
För ett år sedan var jag normalviktig och tränade och åt normalt, utan att tänka på det, hade en bra kropp och ansiktet var normalt..
I somras började jag må dåligt pga olika saker, hamnade i en depression. Kilona rasade och jag blev snabbt väldigt underviktig. Vilket jag själv inte ville inse... (anorexia)
Jag tog mig dock ur detta VÄLDIGT snabbt och nu har jag gått upp till den vikten jag hade förra året, men mitt ansikte är sig inte likt, det är lite svullet och jag tror det är pga depressionstabletterna. Mår inte bra av detta då jag precis haft en ÄS och är väldigt osäker på min kropp. 

I förra veckan kommenterade min pojkvän att jag blivit "rund" och att han hoppades att jag inte alltid skulle vara såhär, att jag var mkt snyggare innnan (när jag va skelett?!! eller va vill han ha ut :( ) märkte att han oftare sa att jag var fin när jag var som smalast..

.... Är det okej att säga så till en osäker tjej som nyss hämtat sig efter anorexia? Jag har otrolig ångest. Hans kommentar gör så ont. Men jag vet ju att ansiktet är runt.
 Jag vill inte visa mig ute, gråter konstant, ångesten släpper endast under träning. Tycker att jag själv ser ut som en tjock flodhäst.
Jag har ätit 1000kcal/dag och tränat varje dag sen han sa så.. 
Bör jag acceptera en sån kommentar...? Ångesten släpper ju inte för att jag släpper honom, tänker att alla tycker jag är ful och äcklig nu. 

Kommentarer (8)

  1. Ska tillägga att jag fortfarande är i en väldigt djup depression. Så att han uttalar sig om att "det viktigaste för honom är att jag ska gå ner i vik"t känns rätt skit då jag nyligen haft ett misslyckat självmordsförsök och gråter varje dag....

  2. dumt sagt men alla killar säger dumma saker får du nog vänja dig vid eller bli lesbisk

  3. cool_tjej: det var den dummaste generaliseringen jag hört tror jag

  4. väldigt ovanligt att de inte gör det iaf

  5. Det bästa är kanske att göra sig så ful och äcklig som möjligt och hitta en kille då. Sen bli snygg igen! Då vet man att han inte bryr sig PartyTardig

  6. Det är ju inte som att det bara är killar som säger dumma saker, det gör både tjejer och killar. Men det är långt ifrån alla som skulle säga sådär, hade min pojkvän gjort det hade jag frågat om han var seriös, att man säger något sånt är inte okej. Sen skulle jag nog be honom att vänja sig vid mitt utseende eller leta efter någon annan..

  7. Men problemet är inte att jag vill att han ska "vänja sig". Jag vill att han ska tycka jag är fin på insidan så det speglar av sig på utsidan. Att han inte bryr sig, att jag är finast oavsett... som jag tycker med honom. 
    Jag är extremt mån om mitt eget utseende men bryr mig inte ett dugg om hur andra ser ut. Därför blir jag väldigt förvånad över folk som är väldigt måna om tex. en partners utsida. 

  8. Men egentligen så är det ju hans problem om han inte gillar hur ditt ansikte just nu. Vill han vara tillsammans med en sjuk människa, en men anorexi, så får han faktiskt hitta någon annan, du ska inte behöva riskera din hälsa för att tillfredsställa honom

Tråden har 10 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

nej, det är inte okej att säga till en självmordsbenägen anorektiker med risk för återfall och ångest som hindrar en från att lämna sitt hem att hon bör gå ned i vikt. din kille är ett rövhål. oavsett hur trevligt och betryggande det kan vara att ha en pojkvän att gå till när man mår dåligt bör du inte acceptera sådana vedervärdigt idiotiska kommentarer.
Det är inte under några omständigheter okej. Jag är själv en anorektiker som är helt frisk nu, men hade någon droppat en sådan kommentar medan jag fortfarande höll på att tillfriskna hade det krossat mig helt. Jag hade lämnat en pojkvän om han sa så åt mig, även i dagsläget, även som frisk. Det är så himla respektlöst att säga så.

Det är alltid svårt att se sitt förhållande objektivt, speciellt om man är kär i någon, men jag hoppas och tror att du i grund och botten förstår att du är värd SÅ MYCKET MER än någon som tar sig friheten att kommentera ditt yttre, som att det vore det viktigaste. Det räcker inte med "förlåt", speciellt inte under dina omständigheter, eftersom du fortfarande är sjuk. Kan inte understryka hur respektlöst det är. Din pojkvän är en idiot.

Spana också in:

Vad fan, han kan väl sköta sin egna jävla vikt
Nej, det låter som en usel pojkvän du har. Han borde vara glad att du är frisk...
Du ska inte acceptera det, nej. Säg till honom att han är ett korkat as och lämna honom sedan. 
Det är absolut inte okej att han säger så till dig. Du har blivit frisk från din anorexi fysiskt men inte psykiskt. Att du är lite rund i ansiktet kan bero på olika saker, men jag tror inte att det är fett. 
Min mormor har cancer och när hon kom till sjukhuset så hade hon gått ner 20 kg (hon vägde 55 kg innan) och hade bara kunnat dricka vatten och nyponsoppa de fyra senaste veckorna. Hon var på väg att dö pga att hon var så smal och inte hade någon näring i kroppen, men på något sätt hade hon blivit väldigt rund i ansiktet. Nu har hon gått upp i vikt igen och fått all näring hon behöver och det runda har försvunnit. 


Kanske är det så att du äter för dålig och näringsfattig mat? 
Kräv att han ska bli en deffad hunk isåfall.
Han får la tycka vad han vill, att uttala sog om det är dock onödigt.