Forumet - Är det okej att skämta om självmord?

Är det okej att skämta om självmord?

1209 0 9
Jag lider av depression och har själv VARIT självmordsbenägen. Jag tycker från eget perspektiv att det är så sjukt fel att skämta om självmord! Hör ni mycket självmordsskämt? Skämtar ni om det? Jag går i åttan och hör varje dag. Saker som "Det här provet ger mig självmordstankar" eller "Jag ska hem och skjuta mig i huvudet". Två killar i min klass har till och med haft en livestream på Instagram där de gjorde en hängsnara och låtsades hänga sig i deras garage. På skämt såklart men på andra sidan skärmen satt någon som planerade sitt egna självmord. Vad tycker ni? Är det okej att skämta om självmord?
Det är inget fel om att skämta om allting, även saker som självmord. Så länge det inte går överstyr eller är vid fel tillfälle. Alla har vi olika saker som vi tycker är roliga. Vissa gillar mörk humor, andra kiss och bajs-humor och några gillar allt möjligt olika. Vi är olika helt enkelt.

Att "låtsas hänga sig själv" och dessutom livestreama låter otroligt fel, har jag aldrig själv tyckt är något roligt när man går ytterligare ett steg längre. Överdrivet och meningslöst.

Ibland säger jag "skjut mig" när något är bajs, allvarligt eller ej. Vem har inte sagt: "jag vill dö" och sen inte riktigt menat det liksom? Speciellt i yngre åren, då kommer mycket idiotiskt ut ur ens mun minsann

Svar på din fråga: Ja, det är "okej" att skämta om självmord och i princip allting så länge man tänker på vem som lyssnar och hur långt man går med skämtet. Finns en gräns för allting

Spana också in: