Forumet - Är det okej att tvinga folk till solidaritet?

Är det okej att tvinga folk till solidaritet?

6675 0 99

Spana också in:


Goldar: Jo det är ju det som pågår när staten tvingar en att betala skatt.
Solidaritet är frivilligt per definition. Solidaritet under tvång är sålunda inte solidaritet. Vad gäller skatten är det aldrig dina pengar om de är öronmärkta för samhällets nytta. Pengar är symboler för resurser, egendom och skatt är fördelningssystem där du får ta del av en viss andel pengar genom ett samspel med samhället, men eftersom pengar eller resurser inte är något du genererar på egen hand tillfaller heller inte alltihop dig personligen.

Goldar:
Jo det är ju det som pågår när staten tvingar en att betala skatt.
Nja. Du har ju redan bara av att bo och växa upp i Sverige tagit del av solidaritet och andras skattepengar. Du har "tvingat" till dig skatteresurser från andra och då är det inte mer än rätt att du även "tvingas" ge tillbaka när du själv får en inkomst.

Känner du inte för det så kan du ju alltid flytta från Sverige. 

N.W: Nja. Du har ju redan bara av att bo och växa upp i Sverige tagit del av solidaritet och andras skattepengar. Du har "tvingat" till dig skatteresurser från andra och då är det inte mer än rätt att du även "tvingas" ge tillbaka när du själv får en inkomst.
Jag har ju inte haft ett direkt val.
Man kan jämföra det med motorcykel gäng som erbjuder en beskydd och om man tackar nej till beskyddet så straffar de en.

N.W: Känner du inte för det så kan du ju alltid flytta från Sverige.
De har skatt i alla länder.
Du som är missnöjd med Sveriges invandringspolitik varför flyttar inte du?

Goldar: Du som är missnöjd med Sveriges invandringspolitik varför flyttar inte du?
Jag tycker om Sverige allt för mycket. Jag får helt enkelt acceptera att svenska politiker tar fruktansvärda beslut för svensk framtid och istället ägna mig åt att försöka förändra svenska folket att rösta annorlunda och stödja de som vill försöka göra detta.

Nachac:
Vad gäller skatten är det aldrig dina pengar om de är öronmärkta för samhällets nytta. Pengar är symboler för resurser, egendom och skatt är fördelningssystem där du får ta del av en viss andel pengar genom ett samspel med samhället, men eftersom pengar eller resurser inte är något du genererar på egen hand tillfaller heller inte alltihop dig personligen.
Bara en nyfiken fråga. Anser du att det stycket som jag citerat av dig är objektivt eller subjektivt?