Forumet - Är det rätt att ta bort skolfotograferingen?

Är det rätt att ta bort skolfotograferingen?

2591 0 19
I Luleå har skolorna beslutat att sluta med skolfotograferingen. Anledningen är att det tar för mycket tid från undervisningen och att de vill hålla en avgiftsfri skola, skriver SVT Norrbotten.

– Varför vi gör det beror på att vi vill ha fokus på det vi ska hålla på med. Vilket är lärande och studier för eleverna. Själva fotograferingen tar runt 45 minuter så det blir mycket lektionstid som försvinner, säger Kristina Eklund, gymnasierektor på Hackspetten i Luleå.
Elevrådet på gymnasieskolan Hackspetten står dock inte på skolans sida. De tycker att det handlar om att behålla en tradition.

Är det rätt att ta bort skolfotograferingen?

Nej, tycker att det är tråkigt att de tar bort det. Tar ju inte särskilt lång tid att ta den bilden så det stör ju knappast undervisningen. Och om man inte vill vara med så behöver man ju inte det. Var en i min klass som inte ville vara med i år och det respekterade alla utan problem Tumme upp

Spana också in:


Ruttenfisk:
Trodde du ville att skolorna skulle anpassa sig till eleverna. Här verkar det som om det går emot elevernas vilja.
Ja, var det gäller studier. Skolfoto går lite mer under kategorin frivillig temadag, anser jag. Självklart skall det vara frivilligt att närvara på skolfoto. Elever som ej närvarar skall ej straffas med  registrerad frånvaro eller dyl.
Jag tycker att man ska behålla traditionen eftersom det tar inte så mycket tid av elevernas undervisning. Jag menar det för min klass 15 minuter för gruppfotot och individuella fotot. 15 minuter skulle inte skada och ifall det skulle kosta tid då är det bara att ta fotot på rasten. daaaa jag menar har de inte tänkt först på det innan att bestämma ta bort skolfoto. Jag tycker inte om sådana idiotiska förslag.