Forumet - Är det rätt av AFA och RF att misshandla och hota moderater?

Är det rätt av AFA och RF att misshandla och hota moderater?

1755 0 41

Spana också in:


Moderaten: Nej
Givetvis inte. Och det har jag svårt att tro att det är fler än kanske någon enstaka idiot inom dessa grupper som tycker heller.Argumentet för våld mot nazister handlar ju om att nazisterna bedriver en aktiv våldskampanj mot vänstern, vilket man anser kräver våld tillbaka för att försvara sig mot. Moderaternas politik bygger däremot inte på gatuvåld. 

1009:
Det är för att de inte hunnit med det än i så fall. Man går inte med i en nazistisk rörelse om man inte tror på politiskt våld. Både SvP och SMR använder systematiskt våld mot meningsmotståndare och jag förmodar att de förväntar sig den kapaciteten hos alla sina medlemmar.
Har man inte gjort något en så ska man inte straffas.
Man går inte med i RF eller AFA heller om man inte tror på politiskt våld. Självförsvar är inte att misshandla nazister för deras åsikter självförsvar är att slå ner nazister som försöker misshandla dig.
Nej alla i svp använder sig inte av politiskt våld( men det är nog många som gör det). Sedan har vänsterextremisterna en väldigt bred definition av fascism och nazism.

presidente: Har man inte gjort något en så ska man inte straffas.
Man går inte med i RF eller AFA heller om man inte tror på politiskt våld. Självförsvar är inte att misshandla nazister för deras åsikter självförsvar är att slå ner nazister som försöker misshandla dig.

Det handlar inte om att straffa människor för att de har fel åsikter. Utan det handlar om att bekämpa en politisk rörelse som utgör en krigsförklaring mot ens själva existens, vars politiska målsättning är ens fullständiga kuvande eller förintelse. 


Detta är inget försvar för RF och AFAs attacker. Detta är bara premisserna för att den diskussionen ö.h.t. ska kunna föras. 

NiklasW: Aldrig okej. Det som däremot är skrämmande är hur media, etablissemang och andra privatpersoner, även här på UM, försvarar våldet.
Känns ju väldigt konstigt att man känner att man har rätten att använda våld emot ett parti som har haft 30% av väljarkårens stöd. Om man inte är antidemokrat då, när är man det då?
player one:
jag tänker mer termonukleär.
Röstade du ja?