Forumet - Är det sant att om man letar efter kärlek finner man den aldrig?

Är det sant att om man letar efter kärlek finner man den aldrig?

3438 0 25

Jag har fått höra av vissa att om man letar efter kärlek så kommer man aldrig att finna den. Att det är lite som att man försöker finna kärlek i alla människor i ett desperat försök och på de viset är det inte "äkta kärlek"? Att man istället skall låta de komma naturligt. Finns de någon sanning i det här? Har ni upplevt de såhär? Gått igenom samma sak? 

(Obs: seriös tråd!)

Spana också in:

Det är sant. Om du behandlar människor som "potentiella partners" efter du så desperat vill ha ett förhållande/vara kär så kommer du aldrig riktigt lära känna dem på ett äkta sätt. Man ska bara fokusera på o göra allt man älskar i livet: intressen/karriär etc, för då så kommer man träffa människor som man har saker gemensamt med. Så istället för att gå runt o leta efter kärlek: låt kärlek hitta dig! Det kommer den göra. Du kommer desutom vara en mycket roligare/bättre person om du gör saker å har intressen istället för att leta efter kärlek! (iaf om du mår lite dåligt för att du inte hittar kärlek) Lixom jag tror många tonåringar glömmer bort att man först ska ha en vänskap med en kärlek för att de ska bli bäst... den bästa kärleken tar tid!

(Pratade typ igår med ngr vuxna i min närhet om detta igår)

Har inte sökt kärlek de senaste 4-5åren status: forever alone, huehuehue

 Dock som sagt tror jag inte speciellt på kärlek eftersom min ideala tanke vad det gäller kärlek är; Två personer som skulle kunna göra vadsomhelst för varandra och verkligen menar dom orden i mer än 1år till resten av sina liv. Tror min standard på kärlek är för hög men jag har tänkt igenom det och jag trivs för migsjälv om det måste vara så, jag är en säck med enhörningar, regnbågar och glädje 


Nachac: Givetvis är det en retorisk överdrift, men den grundar sig antagligen i att ifall man letar efter kärlek letar man efter en förutfattad idé om hur denna kärlek ska uppenbara sig och lider därför en allvarlig risk att missa den när den knackar på i annan uniform.
Det kan också handla om det faktum att den ovillige är mer tilldragande än den villige. Folk springer då man jagar dem och desperation är inte tilldragande. En mer avslappnad attityd och renons på förväntningar ger intrycket av att man har att vänta mindre press.