Forumet - Är det värt att utbilda sig till nagelterapeut/specialist?

Är det värt att utbilda sig till nagelterapeut/specialist?

767 0 21
Tjena.

Jag skriver detta å vägnar åt en kvinnlig kompis som är sugen på att utbilda sig inom nagelskönhetsområdet.

Dock är det rätt mycket pengar på den utbildningen (cirka 20 000 kr) och hon är lite osäker på om branschen är tillräckligt stor för att kunna leva av det.

Så även fall ungdomar.se kanske inte är representativ för samhället i stort så tänkte jag höra med tjejerna här om det är något som ni vet är ''stort''?

Brukar ni gå eller känner ni någon/några andra som går för att behandla era naglar eller smycka eller vad det nu det är man gör hos en nagelspecialist eller på annat sätt vet hur det ser ut på den marknaden?

Jag har ju tyvärr ingen direkt kunskap i denna kvinnliga delen av världen och ber nu om er hjälp.

Tack på förhand// FreeWay

Image

Spana också in:

Känner en som gått någon sådan linje på gymnasiet, där pedikyr och sådant ingick. Men det blev ingen större succé efteråt direkt. Hon brukar nu enbart fixa till vänners naglar för en billig peng.

Tror alltså inte att hon skulle tjäna något på detta, mer som i en hobby.
FreeWay89:

Mjo men det blir ju en dyr hobby i så fall. Just därför jag försöker hjälpa henne att få en syn på hur det ser ut.


Hon får kolla runt helt enkelt. Pedikyr är ju ett ganska "smalt", om man säger så - så hon kanske ska ta och rikta in sig på två saker.

Vad vill hon själv få ut efter utbildningen? Jag kan tänka mig att hon kommer att kunna arbeta på div. salonger eller så. Kanske till och med starta eget.
Renesmee:

Pedikyr är ju ett ganska "smalt", om man säger så - så hon kanske ska ta och rikta in sig på två saker.


Aaa jo det är nog möjligt att hon borde.

Renesmee:

Vad vill hon själv få ut efter utbildningen? Jag kan tänka mig att hon kommer att kunna arbeta på div. salonger eller så. Kanske till och med starta eget.


Jo det är väl det att hon själv brukar gå för att fixa sina naglar och hon har väl helt enkelt bildat ett sorts intresse för det, vilket jag tycker är jättebra då hon inte direkt haft något intresse innan.