Forumet - Är det vanligt att gynekologen känner en i stjärten?

Är det vanligt att gynekologen känner en i stjärten?

12626 1 52
Jag var på mitt första gynekologbesök idag. Var jättenervös innan. Dessutom var det en manlig gynekolog. Fast som tur var så var han jättelugn o försiktig så han fick verkligen min puls o gå ner efter ett tag.
Men iaf när han hade känt mej i slidan o lixom den delen av kollen va klar så sa han typ att jag ska bara känna lite i stjärten med.
Sen så stoppa han in ett pekfinger i stjärten på mej o kände där me. De va ganska lika som när han kände i slidan. Han hade typ handen på magen samtidigt.
Min kompis säger att dom inte ska känna i rumpan hos gynekologen. Men är det nån annan som blivit undersökt i stjärten hos gynekologen, eller är det bara jag?
Snälla svara. [shake]

Spana också in:

tycker f.ö det är lite läskigt med killar som väljer att utbilda sig till gynekologer. liks, hur motiverar de sitt val av inriktning osv? måste ju ligga något perverst bakom någonstans om man utbildar sig i flera år för att få stå och känna i folks fittor hela dagarna, typ : s
Hej!

Är det noramlt att en läkare vid en gynundersökning känner på baksidan av livmodern genom att hålla ett finger i analen?


Svar: Hej!

Det är normalt att läkaren känner på livmodern genom att hålla ett finger i analen. Läkaren kan ibland känna livmodern och området bakom livmodern bättre genom ändtarmen och känner därför den vägen.

Det skulle ju alltid vara bra att läkaren talar om varför han/hon undersöker dig på ett visst sätt men ibland gör inte läkaren det och då har du nog alltid rätt att fråga. Hoppas du inte behöver fundera över dethär längre, nästa gång du går på en gynekologisk undersökning tycker jag att du skall be läkaren tala om för dig vad han/hon gör så att du är förberedd och inte behöver spänna dig.

http://www.folkhalsan.fi/startsida/Fragor/Sex-och-samlevnad/Gynekologisk-underso...
Nintendos BFF:

tycker f.ö det är lite läskigt med killar som väljer att utbilda sig till gynekologer. liks, hur motiverar de sitt val av inriktning osv? måste ju ligga något perverst bakom någonstans om man utbildar sig i flera år för att få stå och känna i folks fittor hela dagarna, typ : s


Hur motiverar kvinnor sitt val till att bli gynekologer?

I allt medicinskt utövande intar man en helt teknisk inställning till kroppen. Det är funktionerna hos kroppen. Det är totalt icke-sexuellt.

Sist jag var hos doktorn (skulle kolla upp dålig mage) ville läkaren att jag skulle ta av mig byxorna. Hon kände då _i_ mig.

Dr: "Hur känns det?"

J: "äh, obehagligt?"

Dr: "Jo, men gör det ont?"

J: "nä."

Dr: "Nu då? Känns det annorlunda nu?"

J: "Nej..." (paus 2 sekunder) "Vad gör du nu?"

Dr: "Jag känner på prostatan. Känns det som du vill kissa?"

J: "Lite..."

Dr: "Bra"

----

En sån konversation och en liknande händelse utanför medicinsk vetenskap hade ju inte varit alls okej för mig. Aldrig annars att jag fläker upp min rumpa och låter en okänd tant hålla på och känna i den och känna på min prostata.

---

Förstår inte varför man ska behöva sexualisera allt vad läkare och vårdpersonal gör. Alla mina skolsköterskor genom tiderna har varit kvinnor, men det harinte hindrat dem att titta på min snopp (standardprocedur när skolan började). Var de pedofiler då?

...