Forumet - Är det verkligen ett fel?

Är det verkligen ett fel?

807 0 23
Hej, hörde en diskussion i korridoren på min skola idag där några tjejer sa att det är fel för 01or att vara tillsammans eller vara vänner med 02or. Enligt min matte är 01or 17/18 år och 02or 16/17 år. Är det lagligt att vara tillsammans vid den åldern. I så fall är det även moralist rätt eller framstår man som en pedofil? Mellan min mamma och pappa är det 7 år, vilket inte märks (inte för att 7 år är så mycket efter 30 års åldern) men aja hur tycker ni det är?

Spana också in:


123fendas:
jag tycker inte att det är fel för 01or att vara tillsammans eller vara vänner med 02or.

Jag är inte tillräckligt säker på lagen för att svara angående det juridiska.

Jag vet inte vad du "framstår" som, och jag bryr mig inte heller.
Jag är 16 så jag tror inte att jag är en pedofil om jag (som kille) är med 17 åriga tjejer. Inte för att jag vill det. Det var bara en diskussion jag hörde i skolan.
I din ålder så kan det anses konstigt att vara tillsammans med någon som är 1 eller 2 år yngre. Det beror bara på att i din ålder så sker det så pass mycket i utvecklingen så att 1 år kan göra stor skillnad. 

Men om dina föräldrar har 7 år mellan sig så har de fortfarande utvecklats lika mycket, försökte förklara bra menmen

evene: I din ålder så kan det anses konstigt att vara tillsammans med någon som är 1 eller 2 år yngre. Det beror bara på att i din ålder så sker det så pass mycket i utvecklingen så att 1 år kan göra stor skillnad. 

Men om dina föräldrar har 7 år mellan sig så har de fortfarande utvecklats lika mycket, försökte förklara bra menmen
Jag tycker inte det är så konstigt. Det är ju liksom lagligt. Jag känner personer i min ålder som är bra vänner med personer som är 1 år äldre. Sedan har väl alla en åsikt om det är fel eller inte. Själv tycker inte jag det, vad tycker du?

Malonexd: Hej, hörde en diskussion i korridoren på min skola idag där några tjejer sa att det är fel för 01or att vara tillsammans eller vara vänner med 02or. Enligt min matte är 01or 17/18 år och 02or 16/17 år. Är det lagligt att vara tillsammans vid den åldern. I så fall är det även moralist rätt eller framstår man som en pedofil? Mellan min mamma och pappa är det 7 år, vilket inte märks (inte för att 7 år är så mycket efter 30 års åldern) men aja hur tycker ni det är?
Alltså vadfan. Nej det är absolut inte pedofilt någonstans. Sen är det hebefilt ni menar. Det är fel när en 18åring är ihop och har sex med en 14åring.

Malonexd:
Tycker du dock att det är moraliskt fel? Om du skulle se en 01a och 02a tillsammans (eller kanske bara vänner), och du skulle veta åldern på båda parterna, hur skulle du reagerat?  
Jag hade inte reagerat eller tyckt att det var moraliskt fel någonstans. Att vara kompis med någon som är ett år yngre är inget konstigt alls. Jag är kompis med några som är nästan 3år yngre än mig och jag är 22 (fyller 23 i december). Jag hade inte reagerat alls.