Forumet - Är det verkligen ok...

Är det verkligen ok...

1771 0 63

Spana också in:

Köffein:

Nej.


OF 5:

nej inte någonstans.


Knarko:

definitivt inte [tard]
isf borde man göra sig av med hunden


Precis som jag misstänkte. Följdfråga: Är inte detta djurplågeri eller näst intill djurplågeri? Det är iafl. vad jag fått för mig. Är dock inte säker på om det stämmer, har bara fått för mig det som sagt.

Dan_the_ironman:

Beror på skulle jag säga. Absolut inte en valp iaf.


Det är inte en valp. Spelar ras roll? Samt påståendet att den är "van" vid att vara lämnad ensam i så långa perioder?

Finns det ens någon hundras som öht. är ok att lämna ensam så länge?
Storchen84:

Finns det ens någon hundras som öht. är ok att lämna ensam så länge?


Jag vet inte ärligt talat, vi har en hund som gör det periodvis. Förr var det kortare perioder men det har blivit så på sistone. Hon är typ 11 år så det skulle kännas fel att ge bort henne eller avliva, hon är ganska glad ändå verkar det som.
Nej, det är inte okej, och ja, för ett så inbitet flockdjur som en hund så är det djurplågeri att lämnas ensam hela dagarna varje dag. De har stort behov av social kontakt som inte kan tillgodoses om hunden lämnas helt ensam hela arbetsdagar på daglig basis.
Dessutom kräver ju detta att man ser till att hunden får utlopp för sin överenergi som säkerligen byggts upp under dagen när man väl kommer hem. Jag är tveksam över om någon som lämnar sin hund helt ensam hela arbetsdagar har vett nog att förstå det.

Storchen84:

Hunden det rör sig om i detta fallet är en "kamphundsras".


Hur gammal är hunden och under hur lång tid har den spenderat så mycket tid ensam?
framtidstron lever:

Hur gammal är hunden och under hur lång tid har den spenderat så mycket tid ensam?


Det är som så att detta handlar om en kompis. Då jag ifrågasatt om det verkligen är ok att hunden är hemma i så långa perioder så ofta har hon tagit illa upp och blivit skitsur, så jag tvivlar på att jag lär få svar på dessa enkla frågor. Men jag ska försöka.

Tycker dock att jag ser en trend. Att så fort man har en hund vet man bättre än alla andra som inte har hund. Trots att man bara haft den i en eller några dagar och aldrig haft hund förut[shake]