Forumet - Är det viktigt att din partner är välutbildad?

Är det viktigt att din partner är välutbildad?

2275 0 202
Motivera gärna varför du svarar som du gör.

Ramlade över frågeställning här om dagen när jag och en kompis diskuterade. Jag svarade ja, eftersom det tyder på att personen är mer belevad och nyfiken, och troligen lever det liv jag vill leva med museibesök och intresse för djupare film. Min kompis hävdade att så länge man tycker om varandra spelar det ingen roll.


Tänkte kolla runt lite hur ni andra ser på saken.

Är det viktigt att din partner är välutbildad?

Spana också in:

Marielle Hagblad:

Nej. (Du röstade på detta alternativ)


Nej, men en viss allmänbildning måste personen ha, jag vill ju kunna föra en vettig samtal och diskutera.

Men om hon/han läst på universitet/högskola känns inte viktigt. Föredrar nog en arbetare framför en akademiker som livspartner även om det kan vara upphetsande med smarta män.
isola:

Fast jag ser hellre att min partner är streetsmart än boksmart.


Och så håller jag med om detta.

Sen får min partner inte vara en besserwisser, har varit ihop med en och det var hemskt. Nu är jag dock besserwissern i förhållandet, det är najs. Kan skratta lite hånfullt åt Tobbish när han inte vet vad tabula rasa är och sen förklara och känna mig smart [cool]
Marielle Hagblad:

Nej. (Du röstade på detta alternativ)


Det var mitt korrekta, kärleksfulla svar. Jag skulle inte sortera bort tjejer för att de inte är välutbildade. Däremot måste de vara allmänbildade.

Men 'ja' lockar lite också. Jag uppskattar det nog mer om jag hittar en partner med liknande utbildning som jag själv. Tror jag tycker utbildning är ganska viktigt, det berättar lite om personens ambitioner och som du säger en nyfikenhet att lära sig mer, att ta sig framåt. Och sånt uppskattar jag!
Marielle Hagblad:

Nej. (Du röstade på detta alternativ)


Inte det minsta. Givetvis är det ju alltid trevligt om ens partner tjänar bra med pengar, men det spelar ingen roll. Bara för att man står utan utbildning behöver man inte vara dum.

Marielle Hagblad:

Jag svarade ja, eftersom det tyder på att personen är mer belevad och nyfiken, och troligen lever det liv jag vill leva med museibesök och intresse för djupare film.


Öh, va?
Marielle Hagblad:

Ja. (Du röstade på detta alternativ)


jag tänker svara som att frågan är om hon är intellektuel/smart. vilket är viktigt, hon behöver inte ha läst någonting på universitet för att jag ska bli tillsammans med henne, men jag ser gärna någon form av annan motivation till något mer.
jag värdesätter allmänbildning högt, och ett vokabulär i min storlek, gärna lite större.

jag har varit i ett förhållande förr, mitt första, där hon inte var intelektuell. det är kanske inte något att förvänta sig av en 15åring, men det finns ju ett visst basintresse samt baskunskap. vårat största problem var att vi inte förstod varandra, vi var kära och det höll i 8månader men jag minns att jag kände hela förhållandet att 40% av det jag sa inte gick fram och jag tror att det var det drivande för att det tog slut vid vår första svacka.

jag tror att alla människor har ett spann för sin intelligens, som kan tweakas lite högre och lite lägre, men träffar man någon under eller över sin nivå, så går man inte riktigt ihop. Men man kan älska annat, trygghet,sex eller en moders/faders-figur. man behöver ju inte connect-a på ett djupare plan, men jag behöver
Draft:

men jag minns att jag kände hela förhållandet att 40% av det jag sa inte gick fram och jag tror att det var det drivande för att det tog slut vid vår första svacka.


Dejtade sådan kille, det var hemskt. Han förstod ingenting av vad jag sa, trots att jag var 16 och han 19. Han var dessutom övertygad om att det hette "svalka" och inte "svacka" och blev jättearg när jag förklarade att det var fel och vägrade att tro på det...[cry]