Forumet - Är du emot eller för djurplågeri?

Är du emot eller för djurplågeri?

1976 1 47

Spana också in:

emilsh:

Men jag fattar inte en sak... T.ex. om någon sparkar en hund reagerar många som jag känner jättestarkt, men på högstadiet om nån kille blev sparkad eller slagen så brydde sig ingen speciellt mycket.


jag har också tänkt på det där. civilkurage, som det kallas.
många vågar inte säga till eftersom de är rädda för att själva bli utsatta. så jag tror inte att någon tycker det är mer rätt att sparka en kille än ett djur, eller ah.. finns väl säkert någon.
Sonya:

det var det som jag tänkte på när jag gjorde tråden, inte bara att om nån skulle slå djur


Det är som om du bortser från att djuren lider i ett syfte när du skriver det som bara djurplågeri. Tänk om det hjälper i åtagandet att utveckla en medicin som botar och lindrar miljontals människors lidande, nettot i lidande blir negativt, dvs det gör mer gott än ont.

Jag är för djurtester i den utsträckning det är nödvändigt.
Sminktestande och pälshandel däremot är jag inte för..
trubbig:

djurtester i den utsträckning det är nödvändigt


det är just det som jag inte förstår mig på, hur kan det vara mycket mer rättvist att testa på djur än på en människa? Människor är mer värda? Djur har oxå känslor, de skriker säkert, de lider, på testning av botox tex. så för varje produkt så går det åt 40 möss, tänk er... [tard][cry][tard]
Sonya:

det är just det som jag inte förstår mig på, hur kan det vara mycket mer rättvist att testa på djur än på en människa? Människor är mer värda? Djur har oxå känslor, de skriker säkert, de lider, på testning av botox tex. så för varje produkt så går det åt 40 möss, tänk er...


En kanske hållbar ståndpunkt för att motivera det är att rangordna livsformer efter medvetande och kapacitet för lidande.

Man testar inte ett antal djur för att få fram en förpackning av en viss produkt för att sen upprepa det för nästa paket.. Ett antal djur utsätts för test för att möjliggöra massproduktion av x som överstiger antalet skadade/döda möss med en faktor av tuzen miljoner.

Men just botox som exempel tycker jag inte är värt djurtester.