Forumet - Är du en känslig person?

Är du en känslig person?

840 0 33

Vissa människor isar nästan inga känslor alls. De har jättesvårt för det medan känslorna bara sprutar hos andra. Jag själv tillhör dem som bara sprutar av känslor. 

Spana också in:

Det skiftar. När jag mår bra är jag så distanserad till mina känslor att jag inte märker av dem och då trivs jag bäst. När jag inte mår bra känner jag av mina känslor och det är inte bra, då är jag tyvärr känslig. Det skiftar alltså mellan perioder då jag är avdomnad/bedövad och perioder då jag är mindre distant till mina känslor. De känslomässiga perioderna är påfrestande för alla inblandade, men de brukar gå över.LedsenHjärta 


Nachac: Känslosam, inte känslig. Skillnad.

Jag är nog mer tvärt om. 

Jag är nog en bit under medel i känslosamhet, jag tenderar mot lugn om än inte liknöjdhet. Mina reaktioner är oftast ganska "balanserade". Ibland önskar jag att jag kände mer intensivt.

Känslighet är mer hur receptiv man är. Jag är rätt tankspridd av mig och har lätt för att gå in i fantasier. Då reduceras på sätt och vis min receptivitet. Förr hade jag också en tendens att förtränga jobbiga känslor men det har försvunnit ganska mycket.  När jag fokuserar så är jag känslig och lyhörd, har oftast inte problem med att snappa upp undertoner osv. 

Fast nu snackar jag mest empatisk känslighet. Min känslighet till ex. musikaliska toner är inte lika utvecklad, även om jag blivit bättre det senaste halvåret då jag tränat en del. Känslighet är ju inte bara passiv sinnlighet utan också en aktiv färdighet.
det varierar om jag mår bra som någon sade.

är en "konstnärlig själ" och därför ofta känslig för intryck. särskilt känslosam känner jag mig dock inte om jag inte mår dåligt. jag är ganska neutral som basläge.


mynona: Det skiftar. När jag mår bra är jag så distanserad till mina känslor att jag inte märker av dem och då trivs jag bäst. När jag inte mår bra känner jag av mina känslor och det är inte bra, då är jag tyvärr känslig. Det skiftar alltså mellan perioder då jag är avdomnad/bedövad och perioder då jag är mindre distant till mina känslor. De känslomässiga perioderna är påfrestande för alla inblandade, men de brukar gå över.LedsenHjärta 
intressant att höra om de sidorna. lycka till med måendet.