Forumet - Är du för eller emot FRA-lagen och varför?

Är du för eller emot FRA-lagen och varför?

2102 0 69
jag är emot massavlyssning eftersom det inte är troligt att terrorister använder "misstänka ord". Innan och under 9/11-attacken, användes till exempel kodorden ”Big Wedding” om attacken och ”Brothers” om medhjälparna. FRA missbedömer andras intelligens. Det är även objektivt för FRA vad som är intressant att söka på. Det handlar inte om en tro att de övervakar alla svenskar, utan en liten andel människor, men just att de har befogenhet till detta och kan göra det när som helst är det som jag är emot. Jag tror inte att regeringen "är ute efter alla", utan problemet att man inte vet hur lagen kan användas. De som redan är brottslingar känner ju till lagen och bara de klumpiga småbrottslingarna åker fast.

Spana också in:

Vet ej tillräckligt om hur det appliceras och hur deras sökverktyg fungerar. Förutsätter att det är mer invecklat än att ctrl+F:a "terrorattack", "musliMördare89","allahu akbar" sig igenom massa textdokument.
Underrättelsetjänsterna påstår ju sig gripa misstänka terrorister stup i kvarten. Men hur ska man veta hur mycket något som en FRA-lag hjälper?
Verkligen för. Utan FRA hade vi haft fler politiska mord, fler terrordåd och därmed fler oskyldiga offer. FRA leder till ett tryggare samhälle. Så enkelt är det.

I en tid av islamisering, terrorister som utnyttjar flyktingströmmar och överlag en mobilisering från IS så är dessutom FRA viktigare än någonsin.

Niklas: Verkligen för. Utan FRA hade vi haft fler politiska mord, fler terrordåd och därmed fler oskyldiga offer. FRA leder till ett tryggare samhälle. Så enkelt är det.

I en tid av islamisering, terrorister som utnyttjar flyktingströmmar och överlag en mobilisering från IS så är dessutom FRA viktigare än någonsin.
Det skulle hjälpa att stänga gränserna, FRA och annan övervakning hör hemma i diktaturer som Nordkorea och gör inte samhället tryggare. 

Fast sen är Sverige också Västeuropas Nordkorea så kanske det är helt okejMycket glad
Kalle97:
Vilka då ?
Läs länken jag postade.

ceka92:
"Några närmare detaljer vill han inte gå in på eftersom det skulle kunna avslöja hur myndigheten arbetar." :)
Innan det finns några riktiga belägg är det bara tramsiga konspirationer att tro att SÄPO medvetet ljuger om attentat. Går naturligtvis inte att bygga svensk säkerhetspolitik på konspirationer.

S3ON: För.Är ej rädd för att bli iakttagen av kameror och annat. Tvärt om, ser det som en extra trygghet. Anser inte att övervakningen påverkar min frihet. 
de övervakar inte endast kameror och det finns redan stränga lagar i sverige genom att integritet ses som viktigt. därför måste starka motiv finnas för kameror och det är således inte det som FRA påverkar. FRA påverkar avlyssning och informationsinhämtning ifrån allt teknologiskt som du använder och ger myndigheter alltäckande rättigheter att spana på/avlyssna vad du skriver/säger/använder och att söka bland din information.