Forumet - Är du nästan helt teknikbefriad?

Är du nästan helt teknikbefriad?

3783 0 55
Vissa människor jag känner är väldigt materialistiska. De vill ha nya TV-spelskonsoler, de nyare modellerna av telefon, iphone och kamera. Samt dessa extra tillägg som spotify och annat surfande.

Samtidigt känner jag många som fortfarande kör med en mobil utan extra funktioner, kamera som fanns på 90-talet och helt fria från konsoler och inte tala om att datorn ska vara så befriad som möjligt från dyra extra funktioner.

Trots allt måste man ändå alltid byta ut sin dator kanske var 3:e eller 4:e år om man själv ska klara av vad sin sysselsättning ställer för krav. Å hur digitalkulturen i vår fritid gör att bilder inte längre tittas på foton, utan på facebook, bilddagboken eller andra communities eller helt enkelt bara finns i en mapp på datorn. Vissa vill ha denna 10 mpxl och andra nöjer sig med 3,5 som tillhör klassiska kvalitén.

Jag försöker nu få fram civila personer som inte jobbar inom typ media, som självklart har de bättre utrustningarna och så.

Jag själv har en mobiltelefon som varken har IR-port, blue-tooth, mp3, radio eller kamera. Jag älskar min telefon precis som den är då värdet är väldigt låg och skulle inte få ett stort hål i mig själv om jag tappade bort den - samtidigt så är jag skitförbannad att den inte görs längre, för jag skulle vilja ha en extra utifall att...
Min kamera håller väl kanske medelklass på 8.1 mgpxl, men jag använder den så sällan eftersom kompisarna har bättre kameror, däremot finns den i mitt ägo just i vår digitala kultur, främst hos ungdomar.

Datorn jag har får kosta så lite som möjligt, så länge jag kan plugga på den, läsa mail, fixa med banken, titta på youtube-klipp och surfa lite smått. TV-spelskonsoler har jag inte osv.

Men det slog mig.. Jag har lagt mycket mindre pengar på teknik jämfört med många andra vad gäller teknik, och då känns det rimligt (i jämförelse med folk med liknande ekonomi) att jag har mer av något annat, om inte förmögenhet.
- Jag har otroligt mycket kläder...

Om du har mycket av de senaste teknikprylarna och dina föregående prylar inte heller var taget från långt tillbaka i historian - dvs "hängt med" kan du säga ungefär hur mycket pengar som legat ute för detta (dels vad föräldrarna betalat, och vad du betalat).

Om inte... Vad har pengarna gått till då istället?
JohnE:

Delvist (Hänger åtminstone lite med) (Du röstade på detta alternativ)


Jag skulle gärna ha en mobil för 4500, en dator för 15000 och en... Mikrovågsugn för 25000. Men jag behöver inget av dem. Min dator, som jag för ett år sedan köpte för 8000 duger finfint till alla de saker som jag gör. Likaså min mobil.

De pengar som jag inte lägger på svindyr teknik lägger jag istället på frivoliteter såsom hyra, mat och kattsand.
JohnE:

Delvist (Hänger åtminstone lite med) (Du röstade på detta alternativ)


tex:
Jag vill ha en bra dator (okej, min är inte dyr, kostade väl 7000:- eller så sammanlagt, uppgraderat i omgångar, men den tar alla dagens spel).

Medan mobil skiter jag totalt och fullständigt i så länge den fungerar och inte har ett helt värdelöst batteri.

JohnE:

Om inte... Vad har pengarna gått till då istället?


Har lagt alldeles för mycket pengar på cd-skivor, böcker och spel.

Spana också in:

JohnE:

Nej (Klarar mig på morsans gamla) (Du röstade på detta alternativ)


Har ganska gamla grejer vad gäller det mesta. Beror delvis på att jag inte bryr mig nämnvärt, och delvis på att jag inte har råd.

Hade varit trevligt att ha någon form av bärbar mp3-spelare dock, det saknar jag.
Klorofyl:

Fast nä eller, det enda jag är kräsen med är nog datorer. Annars kan saker vara gamla, bara de funkar.


Hur får du pengar till det?
Stringburka:

och delvis på att jag inte har råd.


Varför har du inte råd?

Skulle jag gissa så skulle jag tro att stringburka va rikare än klorofyl [confused]
Klorofyl:

Rånar prostituerade.


A visste väl att de va nått fuffens...

Stringburka:

Vet inte hur rik klorofyl är, men jag har det senaste halvåret haft att röra mig med ca 300 kr i månaden efter att busskort och mobil har betalts.


men varför skaffar du inte ett bättre jobb då?
Stringburka:

Hade varit trevligt att ha någon form av bärbar mp3-spelare dock, det saknar jag.


Jo det är något jag också vill ha. Med tanke på att jag ska börja knalla till skolan (på 35-40 minuter) istället för att ta cykeln när det blir alldeles för halt.

Har aldrig ägt en mp3-spelare :P
Men vad menar du med bärbar? Finns det fasta mp3-spelare? :P

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Åtta:

Noteras bör att det är ganska fånigt att anta att mer pengar = fler funktioner.


På mobiltelefoner har jag märkt något av följande:
Fler funktioner = sämre hållbarhet
Få funktioner = lågt pris och håller länge. Snacka om att spara pengar på det :P

Har man kamera på sin mobil å den separat slutar funka, då vill man ju ha en ny mobiltelefon. ;S

Men ja, kompetens aa..
JohnE:

Delvis (Hänger åtminstone med lite) (Du röstade på detta alternativ)


Eller, egentligen inte. Jag köpte en ny dator för inte alls länge sen och jag snålade väl inte direkt. Annars har jag nån skitkass kamera som jag aldrig använder, en två år gammal iPod som pajat och en fett gammal mobil.

Skulle gärna ha nya prylar, precis som Åtta sa, men jag känner inte att det är värt att lägga feta pengar på. Har övervägt en iPhone 3GS länge nu, men hittills inte lyckats övertala mig själv att lägga så mycket stålar på en.

JohnE:

Om inte... Vad har pengarna gått till då istället?


Jag har typ aldrig haft några pengar, fram tills för ett år sen. Sen dess har jag mest lagt pengarna på hasch. [crazy]