Forumet - Är du religiös?

Är du religiös?

4229 1 69

Spana också in:

Nej, ateist! Har växt upp i en familj där religion inte spelat någon roll och har funnit vetenskap mer rimligt en religion. Har inte heller känt något behov av att söka svar på "livets gåtor" av "högre makter" då jag funnit dom på egen hand.
Nej, men det betyder inte att jag är ateist. Jag har en Personlig Existentiell/Andlig/Filosofisk Övertygelse som jag kommit fram till efter mycket funderande och sällan talar om med andra, men jag följer ingen religion. Jag ser religion som en slags censur man lägger på sitt eget intellekt i stället för att fundera och känna efter själv. 

imafckprick:

Blev nyfiken, då detta ämne är spännande att läsa.

Får man fråga vad din tes är?


Visst får du fråga! Men som jag skrev så brukar jag inte tala om det  ("inte tala om det" = beskriva tesen). Jag ser det som en privatsak, det blir extra mycket så just för att det inte är någon religion utan något jag själv känt mig fram till, och det är också i enlighet med den att alla gör detsamma och inte påverkas av andra. Jag har enstaka gånger talat om det med vänner, men det brukar då inte vara någon direkt diskussion utan mer av ett dela-med-mig-av-inre-tankar-samtal. Svarade i tråden för att lägga fram det alternativet- det står inte alltid mellan ateism och religion. Ja det är spännande, det är ett favoritämne att fundera kring.