Forumet - Är Epiphone ett tattarmärke?

Är Epiphone ett tattarmärke?

2595 0 48

Spana också in:

andlin103:

han säger att det är tattarmärke?


Han har fel, Noel Gallagher från Oasis , Beatles, Keith Richards, Les Paul (även efter att han fick sin signature från gibson), Matthew Followill från Kings of Leon och John Lee Hooker för att nämna några spelar(de) Epiphone. Listan är lång och jag tror samtliga är bättre musiker än din polare.

Epiphone har bra och absolut prisvärda alternativ till Gibson. Personligen är jag inget fan av Gibson (förutom deras ES-modeller) och hade själv tänkt införskaffa mig deras motsvarighet till just ES.

Markus Krunegård spelar exempelvis på en den när han spelar solo.

Vilken modell tänker du?
andlin103:

menare, lixom det är ju samma gitarr bara att det är ett annat märke


Gibson köpte Epiphone 1957, men Ephiphone är ett eget märke som bygger egna gitarrer. Just Les Paul modellerna har många gemensamma komponenter, även om Gibsons variant är lite mer påkostad. Epiphones paradgren är annars snarare jazz och kompgitarrer. Epiphone säljer även dyra handbyggda custom-gitarrer med fantastisk finnish.
Tornapart:

Du skrev i en annan tråd att du spelar på en Gibson Gold Top? [shake]


Jaja. jag har en gibson les paul goldtop och en epiphone les paul. min kompis bad mig att säla skiten för det var tattigt.. jag vill inte sälja den. jag gillar den. tycker nästan inte det är ngn skillnad på dom bara att gibsonens mickar en annorlunda. [surprised]Tornapart:

Vad exakt är ett "tattarmärke"?


tattarmärke? typ harley benton eller ngt annat skit. asså det är typ kass billig kopia..

keybored:

Jag tycker du skall skaffa en jazzmaster


näe. gillar inte såna gitarrer. [bigsmile] ska vara med SG/Les paul aktiga. [crazy]
andlin103:

tattarmärke? typ harley benton eller ngt annat skit. asså det är typ kass billig kopia..


Nej, nej, nej!
Det var faktiskt Epiphone som gjorde den första ES guran, som Gibson sedan kopierade!
Dock är ju Epiphone nu uppköpt av Gibson och tillverkas i samma fabriker och sånt. Definitivt inget skitmärke. De gör väldigt bra gitarrer för sitt pris.

Jag hade en Epiphone SG-modell i jättemånga år och älskade den! Sen köpte jag min strata och blev såld, men det är en annan historia :)

Sälj aldrig en gitarr du gillar!