Forumet - Är folk egoistiska?

Är folk egoistiska?

3137 1 30
Hej! Är folk egoistiska? jag är en ensam kille i Göteborg som söker andra goa killar i min ålder (Jag e 17) att bli vän med. De jag hittar bryr sig inte, alla har redan sina vänner och är nöjda med det, de vill inte ha andra.
Ingen är intresserad att vara med en sådan som jag. Dessutom är ju folk osäkra för att jag håller på och velar när det gäller identitet och mående. Och det jag undrar är om folk generellt är egoistiska och struntar i oss "utstötta" som vill vara snälla och sociala? Vad tycker ni, och finns det goa killar i GBG med omnejd?

Spana också in:

vigge le man:

Och det jag undrar är om folk generellt är egoistiska och struntar i oss "utstötta" som vill vara snälla och sociala?


Att vara egoistisk har inte med vilka man vill vara med att göra. (Min uppfattning) Utan det är ju mera om man bryr sig om sig själv bara osv...

Jag tror dock att många, när dom väl funnit sin "Comfort zone" liksom gärna stannar där. Speciellt under skolåren. De man blir kompis med i början av året är liksom dom man håller sig till för vi grupperar oss rätt fort och precis som flockar är det svårt att bryta sig ifrån gruppen. Dels för att vi är rädda att stå ensamma och dels för att gruppen känns alltid säkrare och tryggare hur elaka dom än kan vara liksom.

Detta märks ju tydligt bland tjejer och killar i tonåren där många bara slinker med för att dom är rädda att bli lämnade och så vidare.

Jag har inga större tips på hur man skaffar vänner då jag själv är dålig på det, men en sak skulle ju kunna vara sport eller hobby eller kanske hitta någon som inte är med i en stor grupp.
har kommit fram till att det är osäkerthet och att inte kunna placera en människa i ett solklart fack eller personlighet är otänkbart, därför faller de utom umgängskretsen.

folk vill ha kompisar, men folk vill ha klättgående kompisar utan komplikationer. som en operation ungefär. ingen vill ha en infektion efter en operation.

gäller att finna de som är liksinnade och lider av samma förvirring.
Känner igen mig mkt i att folk, framförallt i skolan, har sin grupp och inte är intresserade av att hitta nya människor att lära känna utanför sin grupp. Personligen tkr jag att människor ÄR själviska, men jag ska inte exkludera mig själv, för det ligger i människans natur.

Beliebes:

sport eller hobby eller kanske hitta någon som inte är med i en stor grupp.


Det är alltid svårt att hitta vänner där grupper redan finns etablerade. Så försök hitta nån plats dit många kommer och inte känner ngn (ingen känner ingen) typ en sport, tävlingar, extrajobb, förening eller ngt? Annars verkar det som att du har en bra självinsikt om dina svagheter respektive starka sidor vilket nog underlättar för dig i processen att hitta nya vänner! :D lycka till