Forumet - Är han kär i mig eller utnyttjar han mig bara??

Är han kär i mig eller utnyttjar han mig bara??

2181 0 18
För ca ett halvår sen träffade jag en 10 år äldre man genom internet. Jag är 15. Vi började smsa och prata med varandra på mobilen, fb mm. Inget kändes konstigt, vi var bara vänner. Men till slut för en och en halv månad sedan blev vi ngt mer. Jag älskar honom jättemkt och det känns som han älskar mig också. Men det är fortfarande en viss åldersskillnad. Vi kommer att träffas om ungefär en vecka. Ska jag lita på honom eller vara lite avvaktande? Det känns inte som han utnyttjar mig, men jag vet fortfarande inte.
En kille som är 25 som är intresserad av en femtonåring lär antingen vara lite förståndshandikappad eller bara ute efter nåt lite "förbjudet". Har ni träffats förut? Om inte tycker jag att du ska ställa in träffen ni planerat, en femtonåring och en tjugefemåring är inte på samma ställe i livet och ert förhållande (om det nu blir något sådant öht) lär bli väldigt kortlivat.

Spana också in:

Jag tycker att du ska vara VÄLDIGT avvaktande. Om jag var du skulle jag till och med ställa in träffen. Killen (eller snarare mannen) KAN vara helt okej, men han kan lika gärna vara ute efter något skumt. Det är inte speciellt vanligt att en 25-åring och en 15-åring får kontakt på internet, än mindre vanligt att de träffas. Jag hoppas i alla fall att det inte är så vanligt.

Om en 15-åring och en 25-åring träffas "vanligt" tycker jag att det är mycket mer okej. Sen tycker jag även att det är konstigt att det kan bli "något mer" över internet.

OM du tänker träffa honom, hur skulle det gå till i så fall?

Sist men inte minst: Även fast det KÄNNS som att han inte utnyttjar dig så kan det mycket väl vara så ändå. Vissa är bra på att lura till sig unga tjejer. Det kanske är vanligare att man ljuger då (både om ålder och kön) men åldersskillnaden är ju inte FARLIGT stor. Någon som är ute efter att utnyttja kan spela hur snäll som helst, i början.

Jag tycker att du ska vara väldigt försiktig. Och tänk igenom det här ordentligt! även fast det visar sig att han är trevlig i början så vet man aldrig vad som händer.
Sandra9141:

Ska jag lita på honom eller vara lite avvaktande?


Jag har varit med om något liknade faktiskt, så jag förstår om det inte är lätt för dig att veta vad du ska göra. Man ska aldrig ta för givet att man kan lita på någon, speciellt inte att man kan lita på någon som man faktiskt inte känner för det kan du ju inte göra eftersom du inte träffat killen. Jag tycker du ska fundera på om du verkligen vill träffa honom. Känner du dig osäker så ska du inte göra det. Om du trots allt vill träffa honom så tycker jag att du borde träffa honom på någon plats där det är mycket folk runt omkring, t. ex. på ett kafé. Du får gärna fråga om mer råd.
Träffas på offentliga platser, typ som ett café eller liknande. Sen tycker jag att du borde gå väldigt försiktigt fram när det gäller sex. Om du märker minst otålighet från hans sida, att han vill att du ska ha sex med honom, tjatar eller hintar om det, så träffa honom inte mer!

Tror faktiskt det kunde vara en bra idé att berätta för honom om din oro. Kanske be honom träffa föräldrarna, det kommer definitivt skrämma bort honom om han har onda planer [wink]

Men kanske är han faktiskt riktigt intresserad. Det viktiga är att du känner efter vad som känns bra för dig. Om du känner dig orolig, så träffa honom inte.