Forumet - Är inte föräldrarna glada så tvivlar jag på att barnet mår bra

Är inte föräldrarna glada så tvivlar jag på att barnet mår bra

382 0 18
Såhär ser dagens Sverige ut

Så fort man får barn så är livet över. Umgås man inte med barnen dygnet runt så är man en dålig förälder. Lämnar man ifrån sig barnet för att ha lite ensamtid så överger man dem. Låter man pappan passa barnen en kväll för att man vill sätta sig på krogen och ta en öl eller gå ut och festa så är man en fitta. Är inte pappan lika mycket förälder som mamman? Är pappan ute med grabbarna och låter mamman ta hand om barnen en kväll så är han ett manssvin. Lämnar mamman och pappan bort barnen över natten till en släkting för att FAKTISKT göra relationen bättre så är de inte redo att skaffa barn.

Att skaffa ett barn är ett ansvar men det betyder inte att livet är över. Vad tycker du? Jag tycker att det här är så typiskt svenskt att vuxna människor ska tala bakom ryggen på andra föräldrar. Jag ser hellre att föräldrarna får lite egentid UTAN barnen lite då och då och blir glada föräldrar. Bara för att man får barn så betyder det inte att man endast är MAMMA eller PAPPA.

Får man aldrig tid för varandra så hur hade ni då tänkt er att förhållandet ska hålla under en lång tid?

Berätta vad ni tycker

Spana också in:

Angelize:

Berätta vad ni tycker


Att det känns underbart att du skriver som en vettig människa [love]

OnT: egentid för sig själv eller med sin partner är otroligt viktigt. Det är nödvändigt för att kunna slappna av och varva ner.
Skulle själv inte vilja ha barn eftersom min egentid är för viktig för att slösas på någon illbatting xP
Långt tillbaka bodde man ju flera generationer tillsammans under samma tak och hade då daglig avlastning, konstigt då att man klagar över att dagens föräldrar lämnar bort barnet/barnen över en natt haha [wink] [crazy]

Nä, jag håller helt och hållet med! Man behöver avlastning som förälder för att orka, det är jätte viktigt att få förhållandet att fungera för att vardagen ska fungera [y]
Angelize:

Så fort man får barn så är livet över.


Mina föräldrar säger aldrig att deras liv var över.

Angelize:

Lämnar man ifrån sig barnet för att ha lite ensamtid så överger man dem.


Tycker det är helt sjukt att man lämnar bort sina barn till "dagis" nu för tiden. Före 70-talet typ så var mammorna hemma med sina barn, nu blir man bortlämnad till elaka gamla tanter som har betalt för att ta hand om en. [sad]

Farfar och farmor brukade ta hand om mig & syskon, när mina föräldrar var tvugna att åka någonstans t.ex. Tyckte det var jätte roligt att sova över hos farfar och farmor, och hyra film, köpa godis, och göra roliga saker. Skulle gärna gjort det frivilligt utan att ens vara tvungen att lämna mina föräldrar.

Angelize:

Låter man pappan passa barnen en kväll för att man vill sätta sig på krogen och ta en öl eller gå ut och festa så är man en fitta.


Gå ut på krogen, dricka sprit och festa, sånnt höll nog mina föräldrar aldrig någonsin på med. :s

Angelize:

Är inte pappan lika mycket förälder som mamman?


Jo, men jag vill ha mamma! [sad]

Angelize:

Får man aldrig tid för varandra så hur hade ni då tänkt er att förhållandet ska hålla under en lång tid?


Varför inte göra saker tillsammans hela familjen? :)
De förhållandena jag vet har hållit livet ut.
SaltaKätzchen:

Gå ut på krogen, dricka sprit och festa, sånnt höll nog mina föräldrar aldrig någonsin på med. :s


Jag menar inte att man måste gå ut och supa när man har egentid, man gör väl ändå det som man tycker är roligt/avkopplande?

Det kan vara allt från att gå på teater, yoga, bio, promenader, gymma, spa, åka till badstranden osv. [rolleyes]

SaltaKätzchen:

Varför inte göra saker tillsammans hela familjen? :)


Det är klart att man ska göra saker med hela familjen men som sagt det är inget fel att göra saker utan barnen.

Självklart så är det inte okej att lämna barnen ensamma hela tiden eller låta saker man gör gå ut över barnen.
Angelize:

Lämnar mamman och pappan bort barnen över natten till en släkting för att FAKTISKT göra relationen bättre så är de inte redo att skaffa barn.


så jävla sant. jag har aldrig "lekt av mig" d.v.s knullat runt som ett svin och supit mig full varje vecka, jag fattar inte meningen med det ens. jag har legat med 1, och är fortfarande tillsammans med han sen snart 2 år tillbaka, och är så glad för det.. man blir ju inte bättre precis bara för man lekt av sig, däremot om man fått träna upp sig med en person, fått utforska varandras kroppar så.. eller måste man få gonorré, herpes m.m för att vara cool nog? som du säger, dagens sverige..