Forumet - Är inte Nixon det närmaste USA har haft till en kommunist?

Är inte Nixon det närmaste USA har haft till en kommunist?

1207 0 9

Jag är helt övertygad om att det är så. Kennedy var inte dålig där heller. Intressant hur båda två blev av med sina poster, precis under perioden när man bekämpade "de onda kommunisterna" i USSR osv? Jag menar, är det inte tydligt hur mycket dessa personer blev påverkade av vad som hände globalt under den tiden av historien? 

Hur gör det dom till kommunister? För att båda två blev av med sina poster när de var i konflikt med kommunister? Kennedy försökte ju snarare skapa fred med Sovjet innan han blev skjuten. Sen blev ju inte Nixon av med sin presidentpost utan han avgick frivilligt efter att watergate skandalen blivit offentlig. 

Spana också in:


EnSnubbe: Hur gör det dom till kommunister? För att båda två blev av med sina poster när de var i konflikt med kommunister? Kennedy försökte ju snarare skapa fred med Sovjet innan han blev skjuten. Sen blev ju inte Nixon av med sin presidentpost utan han avgick frivilligt efter att watergate skandalen blivit offentlig. 
Jag håller med dig. Jag sa inte att Nixon var en kommunist, utan att om man tittar på hans faktisk politk, vart pengarna gick osv så var han sjukt progressiv lätt sagt.