Forumet - Är Islam ett framtida hot mot demokratin i Europa?

Är Islam ett framtida hot mot demokratin i Europa?

12312 1 293

Wagner: att man joinar isis är ju en helt annan sak, det beror på den ökade islamfientligheten
Tror du på allvar att det är sant?

Alltså, att det beror på fientlighet mot islam, snarare än en tolkning av islam?

Jag har aldrig förstått varför människor ständigt vill försvara religion som något gott för mänskligheten när religion genom alla tider har visat upp motsatsen. Och fortsätter att göra det. Talar inte enbart om IS utan även andra exempel som vidrig gayhatande stinkande Pingstpastorer.

Spana också in:


Polska: ar kristna extremister inget med kristendomen att göra?
''Moving the goalposts is an informal logical fallacy in which previously agreed upon standards for deciding an argument are arbitrarily changed once they have been met. This is usually done by the "losing" side of an argument in a desperate bid to save face.''

Med andra ord, alla negativa konsekvenser som religion ger upphov till förkastas enkelt enbart genom att säga att det inte är äkta religion. 
Även journalister gör detta, genom att exempelvis säga att terrorism inte sker i Guds namn. Alltså att det är omöjligt att en religion kan motivera en person att begå terrorbrott och att det aldrig har skett genom historien - samt - att när det sker så beror det inte på religionen, utan andra faktorer. Det är alltså att säga att alla religioner rakt ut sagt är perfekta.
Resurrectio: Tror du på allvar att det är sant?

Alltså, att det beror på fientlighet mot islam, snarare än en tolkning av islam?
Det är ett vanligt argument numera bland vänstern. Det är islamkritikerna som är skapar islamism. Segregationskritikerna som skapar segregation. Och så vidare. Allt för att undvika att ta eget ansvar. Det är dock precis lika dumt som att säga att det är anti-nazisterna på 30-talet som skapade nazismen.

NiklasW: Segregationskritikerna som skapar segregation. Och så vidare. Allt för att undvika att ta eget ansvar. Det är dock precis lika dumt som att säga att det är anti-nazisterna på 30-talet som skapade nazismen.
Det är rätt så enkelt att falsifiera; de män som körde in flygplanen i Word Trade Center var välutbildade och hade det väl ställt. De kom inte från något utanförskapsområde. Det finns tusentals människor som stöder IS och krigar för IS som inte lever i utanförskap utan tvärtom är högt utbildade och lever gott. De som deltog i korstågen var knappast heller några arma stackare. Tvärtom, handlar det om fundamentalister som inte ens är rädda för döden utan har sjuka sinnesbilder om att döden endast placerar dem i ett paradis bortom detta liv. Utanförskap föder inte sådana tankar; livsåskådningar och ideologier gör det. Utanförskap kan på sin höjd förvärra situationen men knappast skapa den.

Resurrectio: Det är rätt så enkelt att falsifiera; de män som körde in flygplanen i Word Trade Center var välutbildade och hade det väl ställt. De kom inte från något utanförskapsområde. Det finns tusentals människor som stöder IS och krigar för IS som inte lever i utanförskap utan tvärtom är högt utbildade och lever gott. De som deltog i korstågen var knappast heller några arma stackare. Tvärtom, handlar det om fundamentalister som inte ens är rädda för döden utan har sjuka sinnesbilder om att döden endast placerar dem i ett paradis bortom detta liv. Utanförskap föder inte sådana tankar; livsåskådningar och ideologier gör det. Utanförskap kan på sin höjd förvärra situationen men knappast skapa den.
Håller med helt. Dessutom finns det otroligt mycket information om vad IS och andra islamister sysslar med. Det kommer ju ständigt rapporter och vittnesmål om enorma övergrepp. Att prata om att IS-krigare är offer som bara halkar in i islamism håller alltså inte. De har gjort ett aktivt val, de var medvetna om vad de gav sig in på och för detta ska de naturligtvis få ta ett straff för.