Forumet - Är Israel/Palestina-konflikten olöslig?

Är Israel/Palestina-konflikten olöslig?

1162 0 9
"En dag efter att Israels utrikesminister sagt att man vill stänga ner medianätverket, skjuts två skott in i Al Jazeeras högkvarter i Gaza, vilket tvingat Al Jazeera att evakuera från Gaza."

"Många betraktar konflikten i Gaza som olöslig. Men egentligen är den inte det. I korta drag kan konflikten lösas om man i Israel drar tillbaka sina bosättningar, river murarna, säkrar den fria rörligheten, förbinder sig att aldrig mer göra om händelserna, och istället jobbar tillsammans med de palestinier som vill bidra till en fredlig lösning. Men så länge omvärlden fortsätter sanktionera Israels handlingar ekonomiskt, så lär konflikten fortgå." skriver progressiv.nu

Ser du konflikten i området som olöslig?

Är Israel/Palestina-konflikten olöslig?

Aljazeeras journalister är nog de enda som vågar ta sig till de attackerade områden och filmar ocensurerat, visar vilka det är som träffas egentligen och vilka områden. (Dvs 80% civila, mestadels barn och kvinnor. ''terroristerna'')  Förstår att det provocerar Israel. All media orkar nog inte rövslicka såsom BBC och DN gör. Förvirrad

Spana också in:

Nej, men sionisterna i Israel vill uppenbarligen inte lösa den på ett vettigt sätt. De vill ha hela området för sig själva och nöjer sig inte förrän de fått det. Samtidigt backar USA dem i vad de än gör, vilket förstås avskräcker många från att motsätta sig Israel.

kakakaka: Att alla står och titta utan att reagera kommer inte lösa. Vidrigt hur Israel kan hålla på år 2014 utan att någon reagerar öht.
De skulle nog kunna börja sätta palestinierna i koncentrationsläger och gasa dem till döds utan att någon ingrep.