Forumet - Är jag deprimerad?

Är jag deprimerad?

864 0 21
Ja som titeln säger, är jag deprimerad? Jag har kännt mig deprimerad i ungefär fem månader nu och jag är lite osäker och undrar om jag är deprimerad.
Här är symptomerna som jag har kollat upp.

Nedstämdhet - Ja varje dag
Nedsatt intresse och glädje - Ja varje dag
Viktändring (minst 5 % ökad eller minskad vikt per månad)- Jag har minskat och jag vägrar äta.
Sömnstörning - Inte direkt
Motorisk oro eller hämning - Motoriska oro = Ja
Svaghetskänsla eller brist på energi - Ja
En känsla av att vara värdelös eller skuldkänslor- Ja
Minskad koncentrations-, tankeförmåga eller obeslutsamhet- På ett ungefär
Återkommande tankar på döden eller självmord- Ja, jag har oftast behov av att skada mig själv.

En annan sak jag skulle lägga till var att jag har smärtor i kroppen och det har jag haft sedan fem månader sen. Jag har blir även lätt agressiv och det har jag varit under den senaste tiden.

Ledsen för att ändringar, jag koncentrerade mig inte på stavningen.

Spana också in:

OF 5:

alltså det viktiga är väll ändå om du tänker igenom vad och hur du kan förändra din nuvarande situation om du inte trivs i den. Om du är diagnostiserad eller ej kommer varken underlätta eller försvåra den biten.


Alltså, det det är komplicerat. Mina problem som jag har nu kommer inte att ändras hur mycket jag än försöker, jag har försökt. Jag har fler än bara ett stjäl till min ''depression'' och dom vill jag inte ta itu med eftersom att jag ändå inte är värd att må bra ändå så.
WishCookie:

Jag har kännt mig deprimerad


Antagligen är du det men du verkar ju ha kommit på det själv redan. Så nu återstår att göra något åt det, såvida du inte vill vara deprimerad. Antingen sök proffshjälp (som, tro det eller ej, KAN hjälpa) eller bearbeta dina problem själv eller med en nära vän eller liknande.

WishCookie:

inte är värd att må bra ändå så.


Vad skulle göra dig mindre värd? Ryck upp dig, du är värd lycka [smile]
Vet du varför du känner såhär? Isånafall borde du försöka ta tag i problemen så du får må bra igen innan något händer. Du kanske behöver få prata ut om något? Ta hjälp av en vän eller gå till BUP eller något liknande.

Hoppas du får den hjälp du behöver, det är du värd!
Sorry, har varit borta ;/

Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Jag känner liksom inte för att söka hjälp eftersom att mina problem kommer ändå att ta över igen. Huvudproblemet kan jag inte ta itu med eftersom att det är komplicerat svårt och dom andra problmenen runt huvudproblemen är otroligt många. Jag känner liksom att jag inte har orken att göra något åt det eftersom att det känns så svårt, nästan omöjligt.
Finns bara en sak du kan göra, ring till din vårdcentral och boka en tid med en läkare. Berätta i telefon hur du mår och att det är en misstänkt depression det handlar om. Det fick jag göra. Hjälpen finns! Jag gick till läkaren i januari efter att ha mått så som du beskriver i 3 månader, jag fick hjälp direkt med psykologkontakt.

Sen ska du också veta att när man är deprimerad så känns alla motgångar tio gånger större än vad de egentligen är. Idag står jag och undrar hur i helvete jag kunde bli så deppig över saker som jag idag anser är småsaker.

Hur mycket kan det egentligen skada dig, ett enda läkarbesök?