Forumet - Är jag gravid? (+abortfrågor)

Är jag gravid? (+abortfrågor)

210 0 20
Jag är dålig på att hålla räkningen på när mensen ska komma för mig, men nu är både jag och min pojkvän säkra på att jag är kring 2 veckor sen. Jag märker inga tecken på att mensen är påväg förutom att jag misstänkte PMS för en vecka sedan men istället förvandlades det till totala hjälplöshetskänslor som förvärrar min depression enormt. Det har hållt i sig i några dagar nu. Kan man redan några veckor efter att ha blivit gravid få så hemska ihållande humörsvägningar (om man ens kan kalla det så i detta fall)? Jag har aldrig hållt större koll på mensen eftersom jag inte haft regelbundet oskyddat sex, utan det är först nu när jag gått in i ett förhållande där vi har en hel del oskyddat sex som jag antagligen kanske lägger märke till hur oregelbunden min mens kan vara, men vem vet, det kanske är ett barn denna gång?

Jag har nu börjat få riktigt mycket flytningar vilket jag trodde berodde på att mensen var påväg, men såna här flytningar har jag aldrig haft. Den är riktigt tjock och knappt flytande om man kan säga så. När jag googlade på det så kom chocken när flera gravida förklarat precis samma sak.

Om jag nu skulle vara gravid så vet jag om att jag är alldeles för ung för att kunna ta hand om ett barn, speciellt när jag inte ens kan ta hand om mig själv.
Jag undrar dessutom om abort. Jag har bara hört av vänner och bekanta att dom genomgått kirurgisk abort, men jag har läst om att det finns medicinsk abort. Är det något speciellt med medicinsk abort som gör att man inte väljer det istället? För berättelserna om kirurgisk abort jag hört av speciellt en vän var en utav dom hemskaste jag hört och tvekar starkt på att jag skulle kunna gå igenom det.

Spana också in:

För två år sen var min mens två veckor sen. Köppte ett test, var posetivt. Gick till um och tog ett test till.. posetivt. bm skickade mig till kk för undersökning och sedan bokade vi tid för medicink abort. Det var väldigt skönt att vara vaken och ha sällskap och stöttning och slippa ligga själv på uppvaket...
sexig_matilda:

vad är det för hemskt med kirurgisk abort? måste vara värre med medicinsk. skillnaden är att du under en medicinsk abort är vaken och får uppleva hur fostret stöts ut ur dig. under en kirurgisk abort är du sövd och känner ingenting.


Risken för komplikationer är större vid kirurgisk. SOm errvävnad på livmodern som kan göra det svårare att bli gravid osv..
boredom:

För berättelserna om kirurgisk abort jag hört av speciellt en vän var en utav dom hemskaste jag hört och tvekar starkt på att jag skulle kunna gå igenom det.


Har du hört om steget efter kirurgisk abort? Man får en tablett som gör att barnet "somnar in", sen får man (2 dagar senare) föda ut det. Jag genomgick nämligen detta ingrepp när jag var 18 år. Så var glad om du får göra kirurgisk abort istället för att föda ut ditt döda barn. Sen abort (som det ibland kallas) görs efter v.12+6
boredom:

Om jag nu skulle vara gravid så vet jag om att jag är alldeles för ung för att kunna ta hand om ett barn, speciellt när jag inte ens kan ta hand om mig själv.


Jag har för mig att den yngste modern faktiskt var sex år gammal vid tillfället, så annat är snick-snack.

Dessutom, även om du själv inte kan ta hand om barnet ger det dig inte rätt att döda det. Låt någon adoptera barnet istället, finns massor med människor som vill ha barn men inte kan få. Dessutom skadar du din egen kropp vid abort och kan bli oförmögen att få egna barn i framtiden.

Bara så att du vet.