Forumet - Är jag sjuk eller ?

Är jag sjuk eller ?

2000 0 24
Hejsan!
Nu är det så att jag inte gillar mig själv:( Jag är tjock, fast än jag väger enligt BMI. 167 cm lång och väger 57 kilo. Men jag vill ändå gå ner i vikt, förut rasade jag i vikt. När jag är med folk äter jag typ ingenting och alla kallar mig anorexia unge :( Men ensam kan jag äta hur mycket som helst, jag vill få en balans och bli smalare. Någon som vet hur man kan skapa balans och samtidigt gå ner i vikt riktigt jävla snabbt utan att äta nyttigt enligt talriksmodellen och träna regelbundet. För det hjälper fan inte, har försökt i flera år ! :O HJÄÄÄÄLP! [tard][censur][surprised][chocked][cry][cry]

Spana också in:

tror inte du är tjock, för det kan du omöjligt vara med den vikten.
BMI stämmer faktiskt ganska så bra som riktlinjer. om en människa är en "normalviktig" människa eller inte. det är liksom till för att se om man är i farozonen för fetma eller undervikt och du är inget ingetdera.
men visst, du får gärna motbevisa mig med en bild på din kropp [y]
eller på någon annan som väger 67 och är "tjock"

och jag är sjäv 10 kg underviktig enligt bmi men tycker själv att det alltid går att bli smalare. så vet hur det är. och det viktigaste är ju vad man anser själv.
men håll dig till ett visst antal kalorier så kanske du får "balans"
och håll dig till nyttiga saker. och ät tills du blir mätt. så slipper du att börja äta en massa sen.
Tja! visste du att dom flesta killar jag känner tycker att det ska finnas någonting att ta på. Dom vill inte att en tjej ska vara jätte smal för då finns det ingenting att ta i. Jag ville gå ner massa i vikt tills mina kompisar (nästan bara killar) började prata om hur en tjej ska se ut. Det var typ, det ska finnas nått att ta på, dom ska inte vara som benbitar mm. rätt nice att höra bara:)
britney_fan:

SERIÖST svara ffs ! är det nt typ farligt med ätstörning ??


Ursäkta, verkligen ursäkta?!

För det första kan ingen HÄR avgöra om du har en ätstörning eller inte. Förstår inte ens hu någon kunnat ta sig den friheten att slänga ut diagnoser till höger och vänster. Pucko! Bara någon med behörighet, exempelvis läkare eller psykiatriker, kan fastställa någonting sådant.

Och om du vill veta lite om konsekvenserna av ätstörningar kan jag radda upp några här.

Anorexi


Bulimi

Apoteket


Och såklart finns det fler symtom och fler olika typer av ätstörningar än dessa. Du kan ju söka lite själv på någon sökmotor.

OCH OM DU MISSTÄNKER ATT DU HAR NÅGON FORM AV ÄTSTÖRNING, TA KONTAKT MED SKOLSKÖTERSKAN ELLER NÄRMASTA SJUKHUS.