Forumet - Är jag skyddad om jag tar akut p-piller imorgon?

Är jag skyddad om jag tar akut p-piller imorgon?

128 0 1

Hej! Jag har en fråga som jag skulle behöva hjälp med. Jag äter p-piller sedan tre månader tillbaka och är i slutet på min sista treveckorsperiod. P g a stress med jobb har det varit svårt för mig att ta mitt piller vid samma tid varje dag i o m att mitt schema varierat så mycket. Dock har jag tagit det varje dag, på eftermiddagar/kvällar även om det kunnat variera från ca 15-16 till 22-23. Sedan hände det sig just precis att jag såg på min karta idag att jag har tre piller kvar och inte två som jag borde ha... Rannsakade mitt minne och kom fram till att jag inte tog det i fredags men lördagen och framåt har jag tagit det.

I söndags kväll hade jag oskyddat sex med min pojkvän, så jag tänker att det nog är bra med ett akut p-piller. Det ska ju räcka att ta det inom tre dygn efter samlag så om jag fixar ett från apoteket imorgon borde det väl gå bra tänker jag. Kan någon bättre vetande intyga detta? Och när jag får "mens" i slutet av veckan, kommer jag att vara skyddad eller ska jag se till att vara försiktig tills jag har tagit nästa laddning piller i en vecka?

Mycket tacksam för svar.

Inga kommentarer

Tråden har 1 svar. Sortera efter:

Spana också in:

tror du är skyddad ändå, missar man ett piller sista hormonveckan kan man avbryta kartan och ha mens istället, eller bara ta nästa piller när man kommer ihåg det. Har det gått mindre än ett dygn bör du vara skyddad ändå. ppiller ska, för de flesta sorter, tas någon gång inom 12 h från "ditt klockslag". är det minipiller gäller andra grejer