Forumet - Är jag snål?

Är jag snål?

1518 0 4
Jag har nyligen fått 57k i skadestånd efter ett sexuellt övergrepp. Jag har tänkt att spara pengarna för ett framtida boende.
Problemet är att min mamma gärna vill ”låna” av dessa pengar (vet inte riktigt hur mycket, men iaf flera tusen).
Min mamma har en historik av skulder, både till privatpersoner (som min syster och pappa) och till banker, så jag vill verkligen inte låna ut till henne då jag antagligen inte kommer få tillbaka dem. 
Jag har sagt att jag inte vill ge henne pengar, men hon blir sur och ledsen så jag får fruktansvärda skuldkänslor.
Är jag hemsk som inte vill låna ut till min mamma? 

Inga kommentarer

Tråden har 4 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Nej, det är fullt förståeligt att du känner som du känner. Det är dina pengar och det är upp till dig vad du vill göra med dem - speciellt med hennes skuldhistorik. Jag hade gjort samma sak i din situation.
Hennes beteende mot dig tyder på att hon inte har något respekt för dig, eller dina pengar, i min åsikt. En sak är att fråga, en annan grej är att bli sur för att man får ett nej. Och ännu värre om man begär pengar från sitt barn trots vetskapen om att man själv har problem med att hantera pengar. Känn ingen skuld, det är en jättebra ide att spara pengarna för framtida boende. Lycka till! 

Spana också in:

Om du frågar mig beror det på vad hon vill låna till. Är det något som rör hälsan eller annat sådant viktigt? Om det mer gäller kläder, smycken, tobak, alkohol etc så bör du låta bli. Om hon får pengar av andra som hon inte lämnar tillbaka är det inte ett lån, det är stöld. Frågan för dig är då inte om du vill låna ut pengarna, utan om du vill ge dem till henne som en gåva.