Forumet - Är kärlek en drog?

Är kärlek en drog?

804 0 29

Spana också in:

mediakatt:

Berätta hur man bryter ett beroende av dopamin, noradrenalin, seratonin och oxytocin när man vill, utan problem.


?

Jag har aldrig påstått att man kan bryta beroendet av en drog när man vill, utan problem.

Det jag sa var att man när man vill kan bryta känslorna för en person när man vill, eftersom att kärlek för mig inte är en drog, men inte utan problem. [shake]
Chibibbi:

Jag har aldrig påstått att man kan bryta beroendet av en drog när man vill, utan problem. Det jag sa var att man när man vill kan bryta känslorna för en person när man vill, eftersom att kärlek för mig inte är en drog, men inte utan problem.


I så fall ignorerar du ju bara hur känslor fungerar. Dopamin, noradrenalin, seratonin och oxytocin är en del av de hormon och signalsubstanser som är inblandade i känslan kärlek. Du påstod att man kan bryta "beroendet" av kärlek när man vill, vilket i så fall innebär att bryta beroendet utav de kemiska substanserna. Så berätta hur man gör det.
Chibibbi:

Alla bryter sina känslor för någon. Man gör slut, går vidare etc. Menar inte helt avsaknad, men att man kan bryta sina krälekskänslor för en viss person.


Fast att man slutar känna känslorna för en specifik person betyder inte att man slutat ha ett beroende utav de kemiska substanser som är inblandade i känslorna, det innebär bara att den personen inte längre innebär en utsöndring av de substanserna. Sen tror jag att de flesta personer har svårt för att medvetet och avsiktligt sluta vara kära i någon.