Aviseringar
Rensa alla

Är Kitimbwa Sabuni dum i huvudet?


Ämnesstartare

Kitimbwa Sabuni är talesperson för Afrosvenskarnas Riksförbund och verkar ha ett rasistkort i varje ficka. Nu har han tydligen fått för sig att det är rasism att doppa runda kakor i choklad samt sätta ögon och hår på dessa så att de skall föreställa en "gubbe". Kan en mentalt frisk människa med sund världsbild komma på tanken att detta skulle vara rasism? Begriper inte människan att han förlöjligar hela rasistdebatten med sin häxjakt på bakverk. På World Art Day 2012 så hittade käre Kitimbwa ett annat rasistiskt konstverk/bakverk som dessutom var skapat av en konstnär med afrikanska rötter. 

Vad är det för fel på människan? Finns det någon som håller med Kitimbwa?

Artikel relaterad till texten ovan:  http://www.expressen.se/kvallsposten/konditori-kritiseras-for-rasistiska-bakverk/


   
Citera
Ämnesstartare

nej det är hens kultur, razist


   
SvaraCitera

Ja ett riktigt pucko.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Bakverket har helt klart vit och brun hud. Mona Lisa är ju också rasistisk för det är en avbildning av en människa. Visst är det så det funkar nuförtiden?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

rättelse; färg, inte hud Rodnar hade fan... okej hade ätit ett bakverk med männsikohud i men, många hade nog avstått


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

det är väl bra för afrosvenskarnas riksförbund att det finns fler mörkhyade än vita kakor där

representation e viktigt o så lr


   
SvaraCitera


Att vilja förbjuda Tintin i Kongo är enligt mig en form av historieförfalskning.
Är det inte bra att vissa vad belgarnas syn på afrikaner var under kolonialtiden?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Ja, det verkar så. Detta lär väl ge pluspoäng till SD, tyvärr. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Kitambwa Sabuni är en enda stor parodi på sig själv. Skulle tippa på att han har mindervärdeskomplex för att hans syster lyckades komma in i regeringen, men att han själv aldrig åstadkommit ett nickel i hela sitt liv mer än att paratisera på skattepengar. Man kan ju undra vad han gör i Sverige med alla hemska rasistiska svenskar och deras ännu hemskare superduper dödsknarkarnazistrasistiska främlingsfientliga bakverk.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

presidente: Att vilja förbjuda Tintin i Kongo är enligt mig en form av historieförfalskning.

men vänta lite nu....... Okej, han är ju uppenbart efterbliven då han säger att (vilket var uppenbart att han skulle säga) svenska folket tycker kinapuffarna är harmlösa för att bara en bråkdel av svenskarna är asiater, men eh KITPUMBA ZIMBWANA ÄR INTE HELLER ASIAT!!!!!!!!!!!! Arg


   
SvaraCitera
mynona

det blir så när folk engagerar sig så starkt i en fråga - de fokuserar så kraftigt på att uttyda strukturer och tecken som mer oengagerade personer inte ser att det slår över och de faller ned på andra kanten och till slut börjar se även saker som inte finns där. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Zodd: Ja, det verkar så. Detta lär väl ge pluspoäng till SD, tyvärr.

Ja, han gynnar ju inte debatten direkt genom att blåsa upp en massa ickefrågor. Det finns riktig rasism och det skall man givetvis bekämpa. Men detta är bara löjligt. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

jämförelsevis


   
SvaraCitera
Ämnesstartare


Kitimbwa förlöjligar bara den antirasistiska rörelsen när han bedriver häxjakt på kakor och choklad. Hade de mörka kakorna legat i en förpackning med varumärkesnamnet "Tjuvkakor", då hade vi kunnat tala om rasism eftersom ett visst negativt stereotypiskt beteende då kopplats ihop med en viss hudfärg.

Men ett mörkhyat ansikte är inte rasism, precis som den vita kakan där inte är rasism på något sätt heller.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Vet ni hur mycket Afrofjollornas riksförbund får i bidrag? Vi snackar miljoner. Här kan ni läsa lite hur de myglar och fuskar med medlemsantal:

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/tre-av-fyra-har-hoppat-av_439767.svd

De gör inget annat än gnäller på töntsaker som "rasistiska" leksaker och "rasistiskt" godis. Förmodligen skrattar de hela vägen till banken åt den svenska PK-andan som gör deras verksamhet möjlig.


   
SvaraCitera