Forumet - Är klackar och piskor sexualiserande?

Är klackar och piskor sexualiserande?

2076 0 53
Mt55mN4.jpg

Super-Smash-Bros-Wii-U-Zero-Suit-Samus-S

Det har blivit ett jävla liv (i vissa feministkretsar) över att Samus (hon i blått) nu slåss i högklackade sk "jet boots" and använder en pistol som även fungerar som piska (se bilden ovan).

För er som inte vet då så är Samus en fantasifigur i ett fantasispel, men en del verkar tycka att det inte spelar någon roll - att höga klackar och "kinky" piskor sexualiserar henne och att det är fel per automatik.

Vad tycker UM i denna fråga? Är det ett problem eller är det en ny "Nogger Black" där en del hakar upp sig på vad som helst?

EDIT: Just det ja, ska tillägga att hennes gula klackar fungerar som ett par raketklackar, det är därför de ser lite mysko ut. Det är inga vanliga klackar alltså.

Spana också in:

sexualisering är ett uttryck för sexism om det i huvudsak begränss till endera könet. det är också detta som är problematiseras av feministiska kulturkritiker. sexualisering som sådan kan såklart vara kontextuellt relevant i ett narrativ, men när den fördelas skevt utan att det kan motiveras av dokumentärt journalistiskt syfte exemplifierar den slentrianmässig sexism och är därför värd att belysa. 
Hahaha, kunde du inte använt lite svårare överklassord om du bara försökte? Mycket glad Men jag förstår vad du säger.

Det kan inte helt enkelt vara så att de riktar sig främst mot en viss målgrupp då? För om man resonerar som dig så är ju alla sexnoveller för kvinnor extremt sexistiska mot män. Till exempel.

mpt:hv: att sex säljer på det sättet är ju själva problemet
På vilket sätt är det ett problem att folk gillar sexiga karaktärer?mpt:hv: sen vet jag inte om samus aran är ett speciellt bra exempel. ofta är man lite för ivrig att se sexistiska tendenser. genusmedvetenhet har blivit en identitetsmarkör.
En halv spelvärld fick dampryck när de visade hennes klackar... så nog bryr sig spelmedia och folk alltid.