Forumet - Är klimatfrågan central för dig?

Är klimatfrågan central för dig?

9211 3 34

"Två tredjedelar av Sveriges unga uppger att partiets engagemang i klimatfrågan kommer att påverka vilket parti de kommer att rösta på, enligt en ny undersökning från Världsnaturfonden WWF."

klimatsmart.jpg

Mariann Eriksson (marknadschef på Världsnaturfonden) och Kim Jakobsson (VD för Ungdomar.se, weeeeeo!) skrev idag på nyheter24.se om varför politikerna borde prata om klimatfrågan. Statistiken här ovanför gjorde mig nyfiken på om detta är något ni på UM också gör - alltså väljer parti efter klimatfrågan!

Senast ändrad 20 Mar 2014, 20:09 av time

Jag väljer parti utifrån grundfrågorna välfärd och genuspolitik. Klimatfrågan är viktig, men för mig är den frågan så stor att den blir för abstrakt att engagera sig i. Tar vi inte hand om klimatet översvämmas jorden och vi finns ej mer. Detta är sant, men så betydelsefullt att det inte går att greppa och därför påverkar det mig inte så mycket som det borde

Spana också in:

Nej, tyvärr. Är rätt cynisk när det kommer till politik överhuvudtaget. Miljöfrågan faller under "Mycket snack, lite ingen verkstad". 

Och lite är det väl att jag tror inte heller Sverige borde behöva känna dåligt samvete för sin miljöpåverkan jämfört med länder som Kina, Ryssland, Mexiko. Samt oljeproduktionen i Afrika och mellan östern. SAMT utsläppen från logistiska fartyg, samt flygbolagen i USA och Kina. Och hur många u-länder har inget återvinningssystem utan snarare bara bränner allt i en stor hög. 


time: "Två tredjedelar av Sveriges unga uppger att partiets engagemang i klimatfrågan kommer att påverka vilket parti de kommer att rösta på, enligt en ny undersökning från Världsnaturfonden WWF."

klimatsmart.jpg

Mariann Eriksson (marknadschef på Världsnaturfonden) och Kim Jakobsson (VD för Ungdomar.se, weeeeeo!) skrev idag på nyheter24.se om varför politikerna borde prata om klimatfrågan. Statistiken här ovanför gjorde mig nyfiken på om detta är något ni på UM också gör - alltså väljer parti efter klimatfrågan!


Är inte 18än men får iaf inte rösta det hör året :/ Men när jag röstar så ska klimatfrågan vara en av de viktiga. Sen ska jag starta ett parti någon gång och då är det en av de viktigaste frågorna :)

Jag ser klimatfrågan som oerhört viktig, för om vi inte tar hand om våran planet och våran natur så kommer vi sedan inte ha någon annan plats att leva på. Därför blir andra frågor oviktiga. Vi får inte glömma bort att vi fortfarande är en del utav naturen, och att vi genom att ta hand om naturen även kommer att måna om oss själva. Alla kan göra något för att minska klimatförändringarna.

Och bara för att vi i Sverige har mycket mindre koldiutsläpp än t.ex. Kina så betyder det inte att vi svenskar inte behöver göra någonting och att det bara är Kina är boven. För så är det verkligen inte. Om vi månar om våran framtid och för våra framtida generationer bör var och en ta sitt ansvar för att minska klimatförändringarna, och detta gäller alla. Fler måste börja förstå allvaret i klimatförändringarna och göra någonting åt det, innan det är för sent. 

 Sanningen är att miljöfrågan i grunden är central för oss alla, eftersom att den berör oss allihop vare sig vi vill det eller inte. Finns inte miljön så finns inte vi heller. Glad