Forumet - Är Ligga lugnt-kampanjen ett bra initiativ?

Är Ligga lugnt-kampanjen ett bra initiativ?

2926 1 37
"För att öka kunskapen om könssjukdomar skickar reklambyrån Magic Circle tillsammans med flera smittskyddsenheter ut förtäckta partnerbrev."

http://www.dagensmedia.se/nyheter/kampanjer/article3824745.ece

För er som inte vet är ett partnerbrev ett brev du får hem, där du uppmanas att testa dig så fort som möjligt, då någon uppgett dig som sexpartner och testat positivt för könssjukdomar, i enlighet med smittskyddslagen. Partnerbrev är därför något som vanligtvis förknippas med ångest, och nu används det i en reklamkampanj för att upplysa ungdomar om könssjukdomar. 

Omkring 60 000 personer i åldrarna 20-30 år kommer under veckan få ett förtäckt partnerbrev skickat till sig. Det finns dock ingen anledning till oro, breven är nämligen en del i en kampanj som syftar till att öka kunskapen om könssjukdomar, användning av kondomer och tester för könssjukdomar.

Spana också in:

Låter rätt onödigt. Lättast hade väl varit att skickat ett par kondomer istället. Vara äkta bröder och ba "här, knulla säkert. Det enda som ska brännas är allt fett från nice sex, inte urinröret."


Sen har jag inga kondomer så det hade väl... Varit kul. Att få ha några. Man kan ju alltid titta på dem eller något.

Sp5b3RC.gif
Riktigt elakt gjort faktiskt. Det blev ju otroligt pinsamt hemma här eftersom min mor hittade det brevet. Hon kom och gav det till mig och sa att hon ville se vad det kunde vara. Tror hon tänkte att det var någonting från mitt jobb (jobbar i sjukvården så det skulle ju kunna vara ett brev om någon jobbrelaterad smitta), men när jag sa att jag inte ville att hon skulle titta så förstod hon ju vissa saker som jag inte ville att hon skulle veta. När det sedan visade sig vara en varning och inget annat var ju skadan redan skedd. Blev sjukt arg, otroligt pinsamt var hela grejen.

time: Nej, jag skulle bli tvärarg
Nej, det är fan i mig inte okej! Jag fick ett sådant brev förra veckan eller något. Jag bröt ihop. Jag har nyligen varit och testat mig. De sa att de inte skickar något resultat om jag INTE är smittad, så jag började gråta när jag såg brevet. På riktigt, är så jävla arg och funderar på att ringa upp dem och fråga hur fan de tänker som skickar det till någon som förra året blev våldtagen och äntligen nyligen vågat gå och testa sig? Borde fan stämma dem, så jävla förstörd blev jag.